Ήταν δεδομένο ότι θα έρθει, νομοτελειακά, μαζί με το πλήρωμα του χρόνου. δεν παύει ωστόσο να είναι απώλεια τόσο για τον σύλλογο τον οποίον υπηρέτησε για 18 ολόκληρα χρόνια σε επαγγελματικό επίπεδο όσο και για το κάλτσιο. Ο λόγος για τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι, ο οποίος στο τέλος της σεζόν φεύγει από τη Ρόμα.

Ο έμπειρος μέσος αποχαιρετά την αιώνια πόλη και το «Ολίμικο», για να συνεχίσει κάπου αλλού την καριέρα του, εκτός Ιταλίας. Έχοντας γράψει 615 συμμετοχές με τη φανέλα των «τζιαλορόσι», είναι ο δεύτερος σε εμφανίσεις για την ομάδα στην ιστορία της, ενώ μετρά και 63 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Ανέβηκε στην πρώτη ομάδα του συλλόγου το 2000 και έκανε ντεμπούτο έναν χρόνο αργότερα, για να ακολουθήσει μια σχέση η οποία έμεινε ανέγγιχτη στον χρόνο, παρά τις… σειρήνες.  Από το Μάιο του 2017, μάλιστα, ήταν ο αρχηγός της ομάδας, μετά το «αντίο» που είπε ο Φραντσέσκο Τότι.

Κατέκτησε δυο Κύπελλα Ιταλίας (2007, 2008) και ένα Σούπερ Καπ (2007), δίχως να έχει καταφέρει να στεφθεί πρωταθλητής με την αγαπημένη του ομάδα. Τελευταίος αγώνας για τον Ντε Ρόσι με την αγαπημένη του Ρόμα θα είναι αυτός κόντρα στην Πάρμα, στις 26 Μαΐου.

«Για 18 χρόνια ήταν η καρδιά της Ρόμα και πάντα εκπροσωπούσε το σύλλογο με περηφάνια. Σεβόμαστε την απόφασή του να συνεχίσει την καριέρα του, αν και θα είναι μακριά από τη Ρόμα. Θέλω να τον ευχαριστήσω για την προσφορά του στην ομάδα. Οι πόρτες του συλλόγου θα είναι πάντα ανοιχτές για εκείνον, ώστε να πάρει κάποιον ρόλο όποτε αποφασίσει να επιστρέψει», ανέφερε ο πρόεδρος των «τζιαλορόσι», Τζέιμς Παλότα.

«Πριν περίπου 18 χρόνια ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι έκανε ντεμπούτο με τη Ρόμα απέναντι στην Άντερλεχτ. Απέναντι στην Πάρμα στο “Ολίμπικο” θα παίξει το τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα μας. Θα είναι το τέλος μιας εποχής», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο σύλλογος.