Η κλήρωση του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Champions League τον έφερε κόντρα σε δύο ομάδες των Βαλκανίων. Πρώτα απέναντι στην Παρτιζάν, στον 3ο προκριματικό γύρο, και τώρα κόντρα στη Ριέκα για τα πλέι οφ της διοργάνωσης. Οι διπλές αναμετρήσεις με τους Σέρβους κρίθηκαν «ιδιαίτερα επικίνδυνες» από την UEFA, για να γίνουν επεισόδια και για τον λόγο αυτό απαγορεύτηκε η παρουσία φιλοξενούμενων οπαδών. Το ίδιο φαίνεται να ισχύει, όμως, και για τις αναμετρήσεις με τους Κροάτες.

Αυτό που φοβίζει την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δεν είναι μήπως οι οπαδοί των «ερυθρόλευκων» και αυτοί της Ριέκα έρθουν στα χέρια. Οι φόβοι έχουν να κάνουν με την πιθανή παρουσία τόσο Σέρβων οπαδών στο γήπεδο (και εκτός αυτού) όσο και αυτών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Η όποια απόφαση για το εάν τα δύο παιχνίδια σε Καραϊσκάκη και Κροατία θα έχουν φιλοξενούμενους οπαδούς, αναμένεται να ληφθεί εντός των επόμενων 24 ωρών.

Το θέμα «σήκωσε», η Ριέκα, η οποία ήταν εκείνη που μετέφερε τους ενδοιασμούς της για τα διπλά παιχνίδια με τους Πειραιώτες στην UEFA, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως οποιαδήποτε απόφαση υπάρξει, θα προκύψει από πλευράς Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.