Μετά τις δηλώσεις του στη Daily Mail όπου αναφέρθηκε στην επαγγελματική διαιτησία στα πρότυπα της Premier League που θέλει για τη Stoiximan Super League, ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε και στη Sun και τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι μέσα στα σχέδια που έχει για τον Ολυμπιακό είναι και η επέκταση της χωρητικότητας του Καραϊσκάκη.

Ο ιδιοκτήτης των Ερυθρόλευκων και της Νότιγχαμ Φόρεστ αναφέρθηκε φυσικά στην αγγλική ομάδα και στο πλάνο που υπάρχει με στόχο την καθιέρωσή της στην Premier League, λέγοντας πως «θέλω αυτός ο σύλλογος να καθιερωθεί στην Premier League. Φυσικά έχουμε ξοδέψει πολλά χρήματα σε προπονητικά κέντρα και στο στάδιό μας επίσης. Επίσης, αγόρασα μια πολεοδομική άδεια για το γήπεδό αλλά και την ανάπτυξη ακινήτων στην περιοχή.

Αυτό που είδατε πέρυσι είναι ότι η Νότιγχαμ Φόρεστ, σε πολλά από τα μεγαλύτερα παιχνίδια, τα πήγε πολύ καλά. Με τους μικρότερους αντιπάλους, δεν είχαμε το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Χάσαμε κάποια ματς που δεν έπρεπε να τα είχαμε χάσει ποτέ. Είμαι αισιόδοξος, στηρίζουμε τους προπονητές μας και τους παίκτες και πιστεύουμε ότι φέτος θα βελτιωθούμε».

Από εκεί και πέρα, η συζήτηση πήγε στην άψογη διοργάνωση του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ.

«Για εμάς ήταν πολύ σημαντικό να διοργανώσουμε αυτή την κορυφαία διοργάνωση με επιτυχία. Έχουμε συνηθίσει στα δύσκολα. Στο τέλος της ημέρας λάβαμε πολλά συγχαρητήρια από την UEFA και τον Πρωθυπουργό. Απόλαυσαν τον αγώνα και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Αυτή η διοργάνωση είχε μεγάλη επιτυχία, ήταν γεμάτο το γήπεδο. Το απολαύσαμε πραγματικά», είπε αρχικά ο Μαρινάκης και συνέχισε αναφορικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής τελικού Champions League στο γήπεδο του Ολυμπιακού.

«Για τον τελικό του Champions League χρειάζεται ένα γήπεδο με μεγαλύτερους χώρους φιλοξενίας. Γιατί η φιλοξενία είναι απαραίτητη σ’ αυτό το επίπεδο. Το Καραϊσκάκης έχει 41 σουίτες και έχουμε σχέδιο να επεκτείνουμε το γήπεδο. Αυτό που είναι σημαντικό είναι πως διοργανωτές ήταν η Καραϊσκάκη Inc, ο Ολυμπιακός και η UEFA – δεν ενεπλάκη καθόλου η ελληνική ομοσπονδία. Το οργανώσαμε μαζί με την UEFA και βλέπετε το αποτέλεσμα».

Όσο για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη, ο πρόεδρος των Ερυθρόλευκων και της Stoiximan Super League είπε τα εξής…

«Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή με το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι η ομοσπονδία που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις τρέχουσες προκλήσεις. Οι άνθρωποι που ασχολούνται δεν έχουν καμία σχέση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Και αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Αυτό επίσης δημιουργεί βία και διάφορα άλλα προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για εμάς που έχουμε επενδύσει πολλά σε παίκτες, υποδομές, γήπεδα, προπονητικά γήπεδα και ασχολούμαστε με το πως θα βελτιώσουμε και θα προωθήσουμε το άθλημα είναι πρόβλημα. Επίσης πριν από δύο χρόνια υπήρξε συμφωνία με τον Πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της UEFA και υπέγραψαν μνημόνιο αυστηρών κατευθυντήριων γραμμών για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σ’ αυτο τονίζεται ότι πρέπει να έχουμε επαγγελματική διαιτησία. Και ήταν η πρότασή μου ως πρόεδρος της ελληνικής Superleague να αντιγράψω το μοντέλο της Premier League. Η επαγγελματική διαιτησία ήταν κάτι που λειτούργησε πολύ καλά στην Αγγλία. Αντιγράψτε ακριβώς τον ίδιο τρόπο, είπαμε χαρακτηριστικά.

Για εμάς είναι απαραίτητο να το κάνουμε αυτό και επίσης να έχουμε μια επαγγελματική επιτροπή που θα αποφασίζει για το μέλλον του επαγγελματικού ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Ολυμπιακός για παράδειγμα – με τα τέλη μεταγραφών που πληρώνουμε στην ομοσπονδία όταν πουλάμε παίκτες ή όταν αγοράζουμε παίκτες – είμαστε οι κύριοι πάροχοι εσόδων της ομοσπονδίας και μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει καμία δήλωση. Δεν υπάρχει διαφάνεια.

Σήμερα (σ.σ. η περασμένη Τετάρτη) είχαμε μια συνάντηση, οι τέσσερις μεγάλες ομάδες με τον πρωθυπουργό και τον κ. Τσέφεριν για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και ένα από τα θέματα ήταν η βία.

Αυτό που είπαμε ήταν ότι στην Ελλάδα η αστυνομία θα πρέπει να μπορεί να εξετάζει τους οπαδούς που έρχονται στο γήπεδο, διότι μέχρι στιγμής αυτό δεν συμβαίνει και οι εταιρείες ασφαλείας δεν επιτρέπεται να το κάνουν».