Η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ νικώντας τη Σεβίλλη στη διαδικασία των πέναλτι στο Καραϊσκάκη, σε έναν τελικό που δεν ήταν διαφήμιση μόνο για το ποδόσφαιρο αλλά και για τον Ολυμπιακό, όπως έδειξαν και τα συγχαρητήρια που έλαβε από όλους.

Από την ημέρα που αγόρασε τις μετοχές της ΠΑΕ ο Βαγγέλης Μαρινάκης έθεσε ως στόχο το να μεγαλώσει το κλαμπ σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Και αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Είτε με τα αποτελέσματα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και την άνοδο στο ranking της UEFA, είτε με μεταγραφικά deals εκατ. ευρώ με μεγάλες ομάδες, είτε με το να λειτουργεί σε ευρωπαϊκά πρότυπα σε όλα τα επίπεδα. Υπό αυτή την έννοια, οι Πειραιώτες μπορούν να αισθάνονται ότι είναι σε καλό σημείο.

Η διοργάνωση του τελικού του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για τον Ολυμπιακό αφού ήταν η πρώτη ομάδα που ανέλαβε κάτι τέτοιο ένα κλαμπ και όχι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας. Ένα στοίχημα που οι Ερυθρόλευκοι το κέρδισαν ακριβώς όπως κέρδισε τους πάντες η εικόνα του γηπέδου. Όχι μόνο στις εξέδρες, όπου οπαδοί των δύο ομάδων συνυπήρξαν αρμονικά, αλλά και σε όλους τους χώρους του.

Οι αλλαγές που έγιναν δεν πέρασαν απαρατήρητες από τους ανθρώπους της UEFA και αυτό φάνηκε και στα συγχαρητήρια που έδωσαν στη διοίκηση του Ολυμπιακού. Συγχαρητήρια που ήρθαν να προστεθούν σε αυτά του Κυριάκου Μητσοτάκη ως Έλληνα πρωθυπουργού αλλά και των δύο ομάδων, των Μάντσεστερ Σίτι και Σεβίλλη, οι οποίες έμειναν απολύτως ικανοποιημένες από όλα κατά την παραμονή τους στη χώρα μας.