Αναγκασμένη να περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι η Εθνική, όπως φυσικά παραδέχτηκε ο Δημήτρης Ιτούδης. Η συμμετοχή ενός εκ των κορυφαίων παικτών στον κόσμο δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επανεξεταστεί ο τραυματισμός του στο γόνατο, για να δούμε αν ο Greek Freak ταξιδέψει με την Εθνική στη Μανίλα για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Δημήτρης Ιτούδης μεταξύ άλλων μίλησε για την αγωνιστική ταυτότητα της Εθνικής που βασίζεται στην άμυνα, ενώ έσπευσε να δώσει συγχαρητήρια τόσο σε αυτούς που βρίσκονται στην προετοιμασία, όσο και σε εκείνους που λείπουν από αυτήν αλλά ενίσχυσαν την ομάδα σε προηγούμενες διοργανώσεις, μιλώντας τέλος και για τη βράβευση του Νίκου Γκάλη στο πλαίσιο του φιλικού με τη Σλοβενία.

Ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας για το Παγκόσμιο με όποια προβλήματα μπορεί να έχουμε. Για εμάς είναι μότο αυτό που γράφουμε η φανέλα, η Εθνική είναι εθνική υπόθεση, υπόθεση όλων των Ελλήνων, ξέχωρα από τα ονόματα. Εκπροσωπούμε την Ελλάδα και όπως είπαμε αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους είναι εδώ, το αξίζουν και έχουν θυσιάσει πράγματα. Είναι σημαντικό αυτό που μπορώ να σας εκφράσω μετά την πρώτη εβδομάδα ότι υπάρχει φοβερή θέληση. Εάν θέλουμε να κάνουμε προσπάθεια, πρέπει να την κάνουμε εκτός ορίων. Δυστυχώς ότι χτίζεις σε ένα καλοκαίρι μπορεί να μην ακολουθήσει στο επόμενο αλλά θεωρώ ότι οι προηγούμενες προσπάθειες αναδείξανε κάτι. Ήταν ελκυστικό στο μάτι του φιλάθλου για να μπει η Εθνική στο σπίτι του Έλληνα. Κάναμε μια προσπάθεια και ήταν πολύ σημαντική παρότι δεν πήγε όπως θέλαμε. Αυτό θέλουμε να συνεχίσουμε και να αφήσουμε για μετέπειτα τι γράφει πίσω από τη φανέλα».

Για την αμυντική ταυτότητα: «Αναμφίβολα τα χαρακτηριστικά των παικτών ορίζουν τον τρόπο παιχνιδιού, το γνωρίζουν όλοι. Δε γίνεται να παίζεις με τον ίδιο τρόπο με διαφορετικά στελέχη. Είναι αναμφίβολο ότι θα πρέπει να δώσουμε κάτι παραπάνω στον αμυντικό τομέα, να τρέξουμε. Μπορούμε να απλώσουμε το γήπεδο, θα το δούμε και στα φιλικά. Να δούμε αν μπορούμε να δημιουργήσουμε λάθη και να βάλουμε εύκολα καλάθια, έχουμε τη δυνατότητα και το δείξαμε στις προπονήσεις. Προφανώς αμυντικά θα πρέπει να είμαστε πιο συνεπείς και να βγούμε από τα όριά μας. Ένα φάουλ, ένα κλέψιμο κ.ο.κ. Επιθετικά τα χαρακτηριστικά των δημιουργών μας δίνουν τη δυνατότητα να αλλάξουμε το παιχνίδι και να έχουν την μπάλα στα χέρια για να έχουμε καλύτερες εκτελέσεις».

«Η ερώτηση για τον Αντετοκούνμπο πρέπει να γίνει στον γιατρό της ομάδας»

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Η ερώτηση οφείλει να απευθύνεται στον γιατρό μας και στους γιατρούς των Μπακς. Η ενημέρωση είναι ότι κάνει προσπάθεια και θα επανεξεταστεί σύντομα και θα έχουμε μια τελική απόφαση, αν προλαβαίνει ή όχι.

Έχουμε να κάνουμε με έναν από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και η αναμονή είναι δικαιολογημένη. Πόσο μπορεί μία ομάδα να περιμένει τον καλύτερο αθλητή στον κόσμο; Θα περιμένουμε και αν είναι η ενημέρωση πριν τη Σλοβενία ή μετά δεν το γνωρίζω».

Πηγή: gazzetta