Αίσθηση προκαλούν όσα αποκαλύπτει η ολλανδική εφημερίδα Telegraaf, η οποία κάνει λόγο για παράνομη κράτηση 47 ποδοσφαιριστών σε προπονητικό κέντρο στην Πορτογαλία, με την αστυνομία να προχωράει στη σύλληψη δύο διακινητών και τις φήμες να κάνουν λόγο για εμπλοκή ακόμη και ανθρώπων της ομοσπονδίας της χώρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ολλανδική εφημερίδα, οι 47 ποδοσφαιριστές έχουν καταγωγή από Αφρική, Ασία και Νότια Αμερική ενώ οι 36 από αυτούς είναι ανήλικοι. Σε όλους, ανήλικους και ενήλικους, δόθηκαν υποσχέσεις για συμβόλαια σε μεγάλες πορτογαλικές ομάδες μετά τις προπονήσεις που έκαναν, με τους γονείς να δίνουν από ένα χρηματικό ποσό και τα παιδιά να παραδίδουν τα διαβατήριά τους.

Από εκεί και πέρα, όπως αναφέρουν και πορτογαλικά ΜΜΕ, οι παίκτες οδηγήθηκαν σε ένα προπονητικό κέντρο στο Φαμελικάο όπου και παρέμειναν παράνομα, με τις Αρχές να αρχίζουν έρευνα και να προχωρούν τελικά στη σύλληψη δύο Πορτογάλων διακινητών.

Πρόκειται για μια υπόθεση με την οποία υπήρξαν φήμες ότι ενδέχεται να συνδέονται και άνθρωποι της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Πορτογαλίας, όπως ο πρόεδρος Μάριο Κόστα, ο οποίος διέψευσε οποιαδήποτε εμπλοκή.