Ο Εζεκιέλ «Έκι» Γκονζάλες, πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, της Μπόκα Τζούνιορς και της Ροσάριο Σεντράλ μεταξύ άλλων, προχώρησε σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη: Κακοποιοί στο Ροσάριο, όπου κατοικεί, τον εκβίασαν και τον απείλησαν πως θα σκοτώσουν τον ίδιο και την οικογένειά του αν δεν κατέβαλε 500.000 ευρώ.

Μιλώντας στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό του Ροσάριο, «Cadena3 Rosario», ο Αργεντινός πρώην ποδοσφαιριστής και νυν επιχειρηματίας εξήγησε πως έπεσε θύμα εκβιασμού. Η υπόθεση έγινε γνωστή αφού η αστυνομία συνέλαβε δύο νεαρούς άνδρες. Όπως έγινε γνωστό αργότερα, ο ένας εξ αυτών είχε ληστέψει επιχείρηση που έχει ο Γκονζάλες στην πόλη, που μαστίζεται από τη βία.

Ο «Έκι» αφού έβαλε τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα το 2011 επένδυσε τα χρήματα του σε διάφορες αγροτικές επιχειρήσεις στην περιοχή του Ροσάριο και πλέον έχει μια από τις μεγαλύτερες φάρμες στην επαρχία του Σάντα Φε.

«Έλαβα ένα μήνυμα στο κινητό μου την περασμένη Δευτέρα. Άρχισαν να απαιτούν να πληρώσω 10 εκατομμύρια πέσος (σ.σ. 500.000 ευρώ) σε μια CBU με αντάλλαγμα να χαρίσουν τη ζωή σε εμένα και την οικογένειά μου. “Μην κάνεις τον έξυπνο γιατί έχουμε τα πάντα. Διευθύνσεις, στοιχεία, φωτογραφίες, τα πάντα. Κάνε την κατάθεση γιατί αλλιώς θα σας κάνουμε μεγάλο κακό”, μου είπαν. Έκανα την καταγγελία. Έκαναν έρευνα και με ελεγχόμενη παράδοση το Σάββατο και τους έπιασαν», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Ήμουν σε δίλλημα για το τι να κάνω. Δεν ήξερα αν έπρεπε να φύγω από τη χώρα ή να πάω στην αστυνομία. Δεν σκέφτηκα να τους πληρώσω», προσέθεσε στη συνέχεια ο 42χρονος, ένας από τους πιο αγαπημένους ξένους παίκτες που φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Υπογράμμισε, δε, πως η σύλληψη των κακοποιών έγινε σε συνεργασία με την αστυνομία καθώς κανονίστηκε να τους παραδοθούν τα χρήματα και τότε τους έπιασαν. Οι αστυνομικοί υποδύθηκαν τον Γκονζάλες στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Οι αρχές ανησυχούν για την έξαρση βίας που παρατηρείται εδώ και περισσότερο από ένα μήνα στο Ροσάριο με τους κακοποιούς να στοχεύουν εν ενεργεία ή και πρώην ποδοσφαιριστές. Πρόσφατα, επιτέθηκαν σε σούπερμαρκετ που ανήκει στην οικογένεια της Αντονέλα Ροκούτσο, συζύγου του Λιονέλ Μέσι. Γι’ αυτό τον λόγο ο Γκονζάλες κυκλοφορεί με συνοδεία αστυνομικών το αφότου έλαβε την απειλή.