Η Ουρουγουάη παρόλο που νίκησε με 2-0 την Γκάνα αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Μουντιάλ 2022 καθώς η Νότια Κορέα του Πορτογάλου προπονητή Πάουλο Μπέντο νίκησε με 2-1 την Πορτογαλία με γκολ στις καθυστερήσεις στο άλλο ματς της 3ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου.

Οι Ουρουγουανοί ήταν πολύ εκνευρισμένοι με την εξέλιξη καθώς ένιωθαν πως θα έπαιρναν εκείνοι το εισιτήριο. Τα παράπονά τους στον διαιτητή ήταν πολλά και έντονα μετά την ολοκλήρωση του ματς και μάλιστα κάποιοι παίκτες έμοιαζαν να «κυνηγούν» τον Γερμανό ρέφερι Ντάνιελ Ζίμπερτ.

Κι ο Έντινσον Καβάνι δεν κατάφερε να συγκρατήσει το θυμό του σ’ αυτό που εκτός απροόπτου ήταν το τελευταίο του ματς σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Το ίδιο ισχύει και για θρύλους της «σελέστε» όπως ο Ντιέγκο Γκοδίν, ο Λουίς Σουάρες, ο Φερνάντο Μουσλέρα και ο Μαρτίν Κάσερες.

Ο 35χρονος σέντερ φορ της Βαλένθια έπειτα από το τέλος του αγώνα και καθώς κατευθυνόταν προς τα αποδυτήρια ξέσπασε πάνω στο μόνιτορ του VAR. Ο «Ματαδόρ», λοιπόν, έσπρωξε το σταντ όπου ήταν τοποθετημένη η οθόνη και την έριξε στο έδαφος μπροστά στους εμβρόντητους υπεύθυνους που δεν ήξεραν πως αντιδράσουν μπροστά στον θυμωμένο ποδοσφαιριστή.

Η «σελέστε» για πρώτη φορά από το 2002 δεν κατάφερε να ξεπεράσει την πρώτη φάση σ’ ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο προπονητής της Ντιέγκο Αλόνσο του οποίου το μέλλον βρίσκεται στον αέρα, τόνισε: «Για 80 λεπτά είχαμε προκριθεί. Είχαμε αρκετές ευκαιρίες για να τα καταφέρουμε, αλλά στο τέλος απλώς δεν ήταν εφικτό. Στα τελευταία λεπτά δημιουργήσαμε 4-5 ευκαιρίες, αλλά δυστυχώς δεν σκοράραμε. Νομίζω ότι είδαμε όλοι τι έγνε στο γήπεδο, δεν χρειάζεται να πω πολλά. Είναι ξεκάθαρο τι συνέβη. Η ομάδα έκανε το παν από πλευράς ποδοσφαίρου, διάθεσης, ευκαιριών. Τώρα επιστρέφουμε σπίτι με μια πικρή γεύση στο στόμα. Οι παίκτες έδειξαν στο γήπεδο ότι είχαμε ό,τι χρειάζεται για να προκριθούμε. Ο Σουάρες βγήκε και μπήκε ο Καβάνι, γιατί θεωρήσαμε ότι ο “Έντι” θα μας έδινε πολλά, αν έμπαινε στο ματς φρέσκος για 25 λεπτά».