Τα πράγματα δεν έχουν εξελιχθεί και με τον καλύτερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό στα μεταγραφικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες και η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού αποτελεί επιτακτική ανάγκη, με αποτέλεσμα δημοσιεύματα για υποψήφιο στόχο να φέρνουν στο μυαλό των οπαδών αναμνήσεις από την εποχή του… Αντρέα Στραματσόνι.

Ο Ιταλός προπονητής είχε αναλάβει τους πράσινους στις αρχές του Νοεμβρίου του 2015, υπογράφοντας συμβόλαιο για 1,5 χρόνο. Συμβόλαιο που δεν κατάφερε να εξαντλήσει, πάντως, αφού θυμόμαστε όλοι πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα. Και κυρίως το θυμούνται οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, οι οποίοι λογικά θέλουν να το ξεχάσουν. Και η αλήθεια είναι ότι το έχουν καταφέρει σε μεγάλο βαθμό, αν και οι δημοσιογράφοι… δεν τους αφήνουν. Και δεν αναφερόμαστε στους Έλληνες δημοσιογράφους αυτή τη φορά αλλά στους Βραζιλιάνους.

Εκεί, λοιπόν, στη Βραζιλία, ασχολούνται με τα μεταγραφικά των πράσινων και κυρίως με το θέμα του κεντρικού αμυντικού. Και το όνομα που αναφέρουν αυτή τη φορά δεν είναι αυτό του Ραούλ Γκουστάβο της Κορίνθιανς. Παίκτης που φέρεται να προτάθηκε τόσο στο τριφύλλι όσο και στην ΑΕΚ. Οι Βραζιλιάνοι ασχολούνται με τα μεταγραφικά του Παναθηναϊκού και συγκεκριμένα με το θέμα του κεντρικού αμυντικού, επειδή θεωρούν πως μπορεί να φορέσει ξανά τα πράσινα ένας παίκτης που είχε υπογράψει επί Στραματσόνι.

Θα επιστρέψει ο Μολέδο;

Αυτός ο παίκτης, λοιπόν, είναι ο Ροντρίγκο Μολέδο. Ο Βραζιλιάνος στόπερ που είχε τιμήσει τα λεφτά για τα οποία είχε υπογράψει στον Παναθηναϊκό, καταφέρνοντας να κερδίσει την εκτίμηση όλων στην ομάδα με τις εμφανίσεις του. Από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι και το καλοκαίρι του 2018 ο Μολέδο έδινε σιγουριά με την παρουσία του στην πράσινη άμυνα και οι συμπατριώτες του πιστεύουν ότι το ίδιο μπορεί να συμβεί και τώρα.

Έτσι, υπάρχουν ρεπορτάζ που θέλουν τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να σκέφτονται το ενδεχόμενο να του καταθέσουν πρόταση. Το θετικό, άλλωστε, είναι ότι ο Μολέδο μένει ελεύθερος από την Ιντερνασιονάλ, αφού αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του. Το αρνητικό, από την άλλη, είναι ότι το συμβόλαιό του δεν λήγει τώρα αλλά σε λίγους μήνες, άρα όποια ομάδα θέλει να τον αποκτήσει ως ελεύθερο θα πρέπει να περιμένει τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Δεν αποκλείεται, όντως, στο τριφύλλι να του κάνουν πρόταση για τότε, αλλά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν καίγεται για τον Ιανουάριο. Καίγεται για απόκτηση αμυντικού άμεσα, οπότε θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το ποιος θα είναι ο παίκτης που θα αποκτηθεί. Περιθώριο λάθους, πάντως, δεν υπάρχει…