Οι Μιλγουόκι Μπακς νίκησαν με 127-121 τους Μπόστον Σέλτικς στο «Foserv Forum» και ανέβηκαν στη δεύτερη θέση της ανατολικής περιφέρειας με ρεκόρ 50-30. Τους απομένουν δύο ματς για να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος του NBA και διατηρούν ελπίδες να τερματίσουν στην πρώτη θέση όπου βρίσκονται οι Μαϊάμι Χιτ (52-28). Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν και πάλι εντυπωσιακός.

Ο «Greek Freak» σε 38 λεπτά στο παρκέ είχε 29 πόντους (11/21 σουτ, 0/4 τρίποντα, 7/10 ελεύθερες βολές), 11 ριμπάουντ, πέντε ασίστ, δύο κλεψίματα κι ένα μπλοκ. Άξιοι συμπαραστάτες του ο γκαρντ Τζρού Χόλιντεϊ, που έβαλε επίσης 29 πόντους, καθώς κι ο Κρις Μίντλετον που πρόσθεσε 22 πόντους. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι… ψηλοί Μπρουκ Λόπεζ (15 π.) και Μπόμπι Πόρτις (17 π., επτά ριμπάουντ 3/4 τρίποντα). Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν αγωνίστηκε.

Παρά την τεράστια σημασία της αναμέτρησης, οι Μπακς μπήκαν νωθρά στο ματς με τους Σέλτικς, οι οποίοι ήταν… καυτοί από την περιφέρεια με 4/7 τρίποντα. Από τα μισά της πρώτης περιόδου, ωστόσο, άλλαξε αυτό με τους Μπακς να «ξυπνούν» και να παίζουν εξαιρετικό μπάσκετ και στις δύο μεριές του γηπέδου. Μπήκαν μπροστά με 36-29 στο τέλος του πρώτου 12λεπτου και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να έχει οκτώ πόντους.

Τα «ελάφια» συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι στο ματς και στη δεύτερη περίοδο με τον Τζρου Χόλιντεϊ και τον Κρις Μίντλετον να… σηκώνουν το βάρος της επίθεσης στο μεγαλύτερο μέρος και τον Αντετοκούνμπο να προσθέτει τέσσερις πόντους σ’ αυτό το διάστημα καθώς οι πρωταθλητές πήγαν στ’ αποδυτήρια στο +10 (69-59).

Οι Σέλτικς μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς μετά την ανάπαυλα και με σερί 13-4 μείωσαν στον πόντο περίπου οκτώμιση λεπτά πριν την ολοκλήρωση της 3ης περιόδου. Ευτυχώς για τους Μπακς ο Γιάννης αντέδρασε. Ολοκλήρωσε το 12λεπτο (102-97) με 24 πόντους με την ομάδα του να μην παίζει καθόλου καλή άμυνα.

Με πέντε πόντους προβάδισμα, οι Μπακς ήξεραν πως όλα ήταν ανοικτά στην τελευταία περίοδο και το ματς θα κρινόταν από την αποτελεσματικότητα της άμυνάς τους. Κάτι που δεν φάνηκε αρχικά μιας και έπειτα από δύο λεπτά στο τελευταίο κεφάλαιο του ματς. Με σε σερί 7-0 οι Σέλτικς προηγήθηκαν 104-102. Οι δύο ομάδες αντάλλασσαν χτυπήματα μέχρι περίπου τα μισά της περιόδου. Τότε οι Μπακς «γύρισαν τον διακόπτη» και έπαιξαν άμυνα. Στα τελευταία 91 δευτερόλεπτα δεν επέτρεψαν στους Σέλτικς να σκοράρουν και «σφράγισαν» τη νίκη.

Επόμενη πρόκληση για το συγκρότημα του Γιάννη Αντετοκούνμπο αύριο (9/4, 02:00) στην έδρα των αδύναμων Ντιτρόιτ Πίστονς.