Με την ΑΕΚ να έχει ηττηθεί από τον Άρη νωρίτερα, ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να πατήσει ακόμη πιο γερά στη 2η θέση και να πάει στο +5 από την Ένωση. Το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να νικήσει τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης εκτός έδρας και το έκανε με το γκολ του Μουργκ και το πέναλτι του Κούρτιτς, σε ένα παιχνίδι στο οποίο οι Θεσσαλονικείς θα μπορούσαν να βάλουν κι άλλα γκολ, όπως θα μπορούσαν να πάθουν και τη ζημιά.

Από τα πρώτα λεπτά οι Θεσσαλονικείς πήραν τον έλεγχο και μέχρι το 6′ είχαν δύο φάσεις, αρχικά με την κεφαλιά του Βιεϊρίνια που μπλόκαρε ο Βέρχουλστ και στη συνέχεια με το διαγώνιο σουτ του Κούρτιτς εντός περιοχής που έφυγε άουτ. Οι δύο πραγματικά μεγάλες ευκαιρίες, όμως, ήρθαν με διαφορά λίγω δευτερολέπτων, στο διάστημα 17′ – 18′, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να αποκρούει εξ επαφής το πλασέ του Βιεϊρίνια και στη συνέχεια με τον Άκπομ να μην μπορεί να βρει στόχο από πολύ κοντά.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχιδιού και από το 31ο λεπτό είχε και το προβάδισμα, αφού μετά το γύρισμα από αριστερά η μπάλα κατέληξε στον Μουργκ, ο οποίος σκόραρε από κοντά για το 0-1. Το οποίο, πάντως, θα μπορούσε να είχε γίνει 1-1 πριν το τέλος του ημιχρόνου, αφού ο Απόλλων είχε δύο σουτ με Γιαννιώτα (36′) και Γιακιμόφσκι (43′), τα οποία καθάρισε, εύκολα ή δύσκολα, ο Πασχαλάκης.

Στο β’ μέρος ο ΠΑΟΚ απείλησε πρώτος με το σουτ του Βιεϊρίνια που έφυγε λίγο άουτ στο 58′, για να συνεχιστεί το παιχνίδι χωρίς κάτι ιδιαίτερο για αρκετή ώρα. Για την ακρίβεια, η επόμενη καλή στιγμή της αναμέτρησης ήταν στο 81′ και ήταν μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, με τον Τσιλούλη να αστοχεί από κοντά μετά την σέντρα πάρε-βάλε του Μαρτίνες.

Και αφού δεν έγινε το 1-1, έγινε το 0-1 στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 90′ με την εκτέλεση πέναλτι του Κούρτιτς, με τον Σιδηρόπουλο να δείχνει τη βούλα μετά την ανατροπή του Σίντκλεϊ από τον Βέρχουλστ που γλίστρησε.

Απόλλων Σμύρνης: Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Λισγάρας, Γιακιμόφσκι, Τουτουαρίμα (87′ Φαν Λα Πάρα), Φατιόν, Κάστρο, Μπαξεβανίδης (72′ Μαρτίνες), Παμλίδης (72′ Παπαγεωργίου), Γιαννιώτας (59′ Τσιλούλης), Σίγκνεβιτς (59′ Ιωαννίδης).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Κούρτιτς, Ζίβκοβιτς, Μουργκ (73′ Τσόλακ), Βιεϊρίνια (64′ Τέιλορ), Άκπομ (73′ Σβαμπ).