Ο Παναθηναϊκός πήγε στην Κρήτη με στόχο να αφήσει πίσω του την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης και όλα έδειχναν ότι θα τα κατάφερνε, αφού ήταν μπροστά με 1-2 μέχρι το 85ο λεπτό. Σε εκείνο το σημείο, όμως, ο ΟΦΗ ισοφάρισε, στο 92′ είχε δοκάρι και στο 95′ έβαλε και τρίτο γκολ και πήρε μια νίκη που τον διατηρεί κοντά στις θέσεις των πλέι οφ, αφήνοντας παράλληλα τους πράσινους -οι οποίοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες ξανά- με νεύρα για την ήττα και για κάποιες αποφάσεις του διαιτητή.

Το παιχνίδι θα μπορούσε να αρχίσει ονειρικά για τους γηπεδούχους και εφιαλτικά για τους φιλοξενούμενους, αφού στο 3′ ο Τοράλ, μετά την ωραία συνεργασία των συμπαικτών του, βγήκε τετ α τετ αλλά ο Μπρινιόλι απέκρουσε και κράτησε το 0-0. Γενικά το πρώτο 10λεπτο ανήκε στους Κρητικούς, οι οποίοι πατούσαν καλύτερα, αλλά στη συνέχεια οι πράσινοι ισορρόπησαν την κατάσταση και δεν άργησαν να πάρουν και το προβάδισμα με το αυτογκόλ του Μεγιάδο στο 18′, μετά τη σέντρα του Παλάσιος.

Προβάδισμα, πάντως, που οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν κατάφεραν να κρατήσουν για πολύ, αφού στο 25′ ήρθε η ισοφάριση: Εκτέλεση φάουλ με γέμισμα, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και ο Σελίμοβιτς από κοντά έκανε το 1-1, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για οφσάιντ και τον διαιτητή, μετά την εξέταση του VAR, να θεωρεί ότι ο Ντουρμισάι δεν επηρέαζε το οπτικό πεδίο του Μπρινιόλι.

Το 1-1, επομένως, μέτρησε κανονικά και φαινόταν ότι με αυτό το σκορ θα πήγαιναν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες, μέχρι που ήρθε η φάση του 42ου λεπτού και το κλέψιμο του Χουάνκαρ, ο οποίος έδωσε έτοιμο το 1-2 στον Παλάσιος.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε με γκολ το πρώτο ημίχρονο και λίγο έλειψε να σκοράρει και στην αρχή του δεύτερου και συγκεκριμένα στο 49′, αλλά ο Βάτερμαν απέκρουσε το δυνατό σουτ του Βιγιαφάνιες εντός περιοχής. Ο Νίκος Νιόπλιας άρχισε στη συνέχεια τις αλλαγές για τον ΟΦΗ, ο Γιοβάνοβιτς έκανε μία αναγκαστική αφού ο Μαουρίσιο τραυματίστηκε και άφησε τη θέση του στον Αλεξανδρόπουλο και το παιχνίδι συνεχίστηκε με τους πράσινους να αγγίζουν το 1-3. Ο Βάτερμαν, όμως, έκανε μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Βιτάλ στο 70′ και δευτερόλεπτα μετά, από την εκτέλεση κόρνερ, ο Βέλεθ με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι.

Το παιχνίδι, επομένως, παρέμεινε ανοιχτό και στο 74′ τα πράγματα δυσκόλεψαν για τον Παναθηναϊκό, αφού έμεινε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Βιγιαφάνιες με δεύτερη κίτρινη κάρτα… Γεγονός που πλήρωσε στο 85′, όταν ο Ουές σέντραρε και ο μααρκάριστος Φελίπε πήρε την κεφαλιά και έγραψε το 2-2, το οποίο θα μπορούσε να γίνει και 3-2 στις καθυστερήσεις αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά το δυνατό σουτ του Ντε Γκουζμάν.

Ήταν η στιγμή που όλοι πίστεψαν ότι το παιχνίδι θα λήξει ισόπαλο, αλλά στο 95′ ο Τσιλιανίδης με κεφαλιά, μετά τη σέντρα του Ντε Γκουζμάν, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και χάρισε μια τρελή νίκη στον ΟΦΗ!

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Μαρινάκης (69′ Ουές), Σελίμοβιτς, Βούρος, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο (59′ Τσιλιανίδης), Γκαγέγος, Τοράλ, Λάμπρου (69′ Ντε Γκουζμάν), Ντουρμισάι (59′ Φελίπε), Νέιρα.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Μαουρίσιο (60′ Αλεξανδρόπουλος), Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες, Παλάσιος (69′ Αϊτόρ), Καρλίτος (69′ Ιωαννίδης), Βιτάλ (88′ Λούντκβιστ).