Ο ΟΦΗ ήταν το φαβορί στον εκτός έδρας αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης και το απέδειξε με το εμφατικό 3-0. Δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά έβαλαν στο πρώτο ημίχρονο οι Κρητικοί απέναντι στην «ελαφρά ταξιαρχία» των 10 παικτών, ενώ έχασε και πέναλτι. Καλύτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης η ομάδα του Νίκου Νιόπλια, ανέβηκε πλέον στην 5η θέση και αισιοδοξεί για τη συνέχεια, ενώ οι ηττημένοι παρέμειναν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έδειχναν περισσότερη διάθεση στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, έχοντας και μια-δυο φάσεις με τον Γιαννιώτα, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια μεγάλη ευκαιρία. Αυτή, τελικά, ήρθε στο 19′ και ήταν για τους φιλοξενούμενους, αφού ο Γιακιμόφσκι έκανε πέναλτι στον Τοράλ και είδε και την κόκκινη κάρτα.

Ο Νέιρα ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά μικρό το κακό για τους Κρητικούς. Τα γκολ, άλλωστε, δεν άργησαν να έρθουν… Στο 24′ ο Γκαγιέχος έδωσε στον Λάμπρου και αυτός με πλασέ έκανε το 0-1, ανοίγοντας το σκορ για τον ΟΦΗ.

Και μέχρι να προλάβει να ανασυνταχθεί ο Απόλλων, ο οποίος είχε μείνει με 10 παίκτες, ήρθε αμέσως μετά, στο 26′, το 0-2 από τον Λάμπρου ξανά, μετά την ασίστ του Τοράλ.

Τα πράγματα ήταν, πλέον, πολύ εύκολα για τους Κρητικούς, οι οποίοι στο β’ μέρος και συγκεκριμένα στο 63′ έβαλαν και τρίτο γκολ, αυτή τη φορά με πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ του Γκαγιέχος που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Βέρχουλστ.

Απόλλων Σμύρνης: Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Μπρούνο Άλβες, Λισγάρας (77′ Ρόγκνε), Γιακιμόφσκι, Φατιόν (64′ Κραγιόπουλος), Σλίβκα, Φαν Λα Πάρα (64′ Παμλίδης), Γιαννιώτας (77′ Μαρτίνες), Σίγκνιεβιτς (28′ Παπαγεωργίου), Ιωαννίδης.

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Βούρος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης (73′ Κοροβέσης), Γκαγιέγος (78′ Σελίμοβιτς), Ντε Γκουζμάν, Τσιλιανίδης (65′ Ναμπί), Τοράλ (73′ Καμάου), Νέιρα (65′ Ντουρμισάι), Λάμπρου.