Η Γουέστ Χαμ υποδέχθηκε τη Σαουθάμπτον, σε ένα παιχνίδι στο οποίο το μεγαλύτερο χειροκρότημα δεν πήγε σε κάποιον από τους παίκτες που αγωνίστηκαν, αλλά στο Νο12 της ομάδας. Και είναι ένα χειροκρότημα όχι μόνο από τους οπαδούς των Λονδρέζων αλλά και από αυτούς όλων των ομάδων, αφού πρόκειται για την Άιλα Κέιτον, ένα 6χρονο κοριτσάκι που δίνει μάχη με μια σπάνια μορφή καρκίνου, συγκινώντας τους πάντες.

Το 2018 ο αρχηγός της Γουέστ Χαμ, Μαρκ Νόουμπλ, είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο έχοντας στην αγκαλιά του ένα μικρό κορίτσι. Ήταν ο κατάλληλος τρόπος για να μάθουν όλοι την ιστορία του. Το όνομά της είναι Άιλα Κέιτον και η μοίρα δεν ήταν καλή μαζί της, αφού όταν ήταν δύο ετών διαγνώστηκε με κακοήθες νευροβλάστωμα, μια σπάνια μορφή καρκίνου που «χτυπάει» μόλις 100 παιδιά τον χρόνο.

Οι γονείς της, φυσικά, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να βρουν τα χρήματα για τις κατάλληλες θεραπείας. Πούλησαν το σπίτι τους, είχαν ό,τι είχαν και δεν είχαν, πήγαν για θεραπείες σε ειδική ογκολογική κλινική στη Βαρκελώνη και ενημερώθηκαν ότι η μικρή είχε μόνο τρεις μήνες ζωής… Αυτό, όμως, δεν επιβεβαιώθηκε. Η Άιλα αποδείχθηκε πιο δυνατή από ό,τι περίμεναν οι γιατροί και στα έξι της χρόνια, πλέον, εξακολουθεί να δίνει τη μάχη της.

Μια μάχη, την οποία θέλει να δώσει και η Γουέστ Χαμ μαζί της, αποφασίζοντας να προχωρήσει σε μια συμβολική κίνηση. Την συμπεριέλαβε, δηλαδή, στην αποστολή της για τον αγώνα με τη Σαουθάμπτον, δίνοντάς της το Νο12 και περιμένοντάς τη στο γήπεδο. Οι εξελίξεις, όμως, δεν το επέτρεψαν, αφού η μικρή έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο για μετάγγιση αίματος. Γεγονός, πάντως, που δεν αφαιρεί το παραμικρό από την πολύ όμορφη πρωτοβουλία που πήρε η ομάδα του Λονδίνου, ανανεώνοντας το ραντεβού με την Άιλα για κάποιο από τα προσεχή παιχνίδια.