Άσχημα ήταν τα νέα που είχε ο αθλητικός εισαγγελέας για τρεις ομάδες της Basket League και συγκεκριμένα για Ηρακλή, Κολοσσό και Απόλλωνα Πατρών, αφού ανακοίνωσε αφαίρεση βαθμών. Αιτία ήταν οι φάκελοι για την εξασφάλιση του πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να τιμωρείται με -3 ενώ αυτές από Ρόδο και Πάτρα με -1.

Ηρακλής, Κολοσσός και Απόλλωνας είχαν θέματα με τους φακέλους τους για τα πιστοποιητικά συμμετοχής και τελικά δεν απέφυγαν τις ποινές από τον αθλητικό εισαγγελέα. Αυτοί που ήταν στην πιο δύσκολη θέση ήταν οι Θεσσαλονικείς αφού ο φάκελός τους ήταν ελλιπής, με συνέπεια να τιμωρηθούν με -3.

Σε ό,τι αφορά τους Ροδίτες και τους Πατρινούς, το πρόβλημα ήταν η εκπρόθεσμη κατάθεση των φακέλων τους και γι’ αυτό τιμωρήθηκαν με αφαίρεση ενός βαθμού. Ήδη, πάντως, ο Απόλλων έκανε γνωστό ότι θα προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ κατά της απόφασης του αθλητικού εισαγγελέα, ενώ αντιδράσεις αναμένονται και από τις άλλες δύο ομάδες.

Την Παρασκευή ο Άρης

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του Άρη, ο αθλητικός εισαγγελέας δεν ασχολήθηκε την Τετάρτη αλλά θα το κάνει την Παρασκευή (12/11), όταν και αναμένεται να ανακοινωθεί και αυτή η απόφαση.