Πως βρέθηκε εκεί η πόρτα κανείς δεν ήξερε ούτε και ποιος την πέταξε σε ποιον, αλλά με το που έγινε αντιληπτή – μαζί με τη ρίψη άλλων αντικειμένων μεταξύ των οπαδών – το ματς της Μάαστριχτ με τη Ρόντα στην Ολλανδία διεκόπη, ενώ δεν υπήρχε σκορ. Έπειτα, άρχισαν οι συμπλοκές μεταξύ της Αστυνομίας με τους ultras των δύο ομάδων που έβγαλαν τον κακό τους εαυτό και δεν επέτρεψαν να διεξαχθεί ομαλά το ντέρμπι της Λιμβουργίας.

Το ματς για την Eerste Divisie, τη δεύτερη κατηγορία του ολλανδικού ποδοσφαίρου, ήδη είχε χαρακτηριστεί υψηλού κινδύνου από τις αρχές, καθώς οι οπαδοί της Ρόντα και της MVV έχουν κόντρα μεταξύ τους, αλλά κι αυτό που συνέβη δεν ήταν αναμενόμενο.

Όταν οι αστυνομικοί εκτίμησαν πως υπήρχε κίνδυνος εισβολής πήγαν προς τη μεριά των οπαδών και χρησιμοποίησαν βία για να επαναφέρουν την τάξη, ενώ αργότερα ενισχύθηκαν κι από άλλους συναδέλφους τους. Στο μεταξύ από τις φωτοβολίδες και τους πυρσούς η ατμόσφαιρα είχε ήδη γίνει βαριά στις εξέδρες. Από τις συμπλοκές φυσικά υπήρξαν και τραυματίες.

Δείτε τα βίντεο από τις συμπλοκές: