Η Ελίζαμπεθ Βαλβέρδε έβαλε πρόωρα τέλος στις ελπίδες της Μαρίας Πρεβολαράκη για ένα μετάλλιο στο Τόκιο.

Η Ελληνίδα αθλήτρια της πάλης είχε δύσκολη κλήρωση στον πρώτο γύρο και αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο η αθλήτρια από το Εκουαδόρ, που την κέρδισε με 11-4 . Και δυστυχώς για την Πρεβολαράκη η Βαλβέρδε ηττήθηκε στον επόμενο γύρο, στερώντας την ευκαιρία από την Ελληνίδα αθλήτρια να διεκδικήσει το χάλκινο μέσω των ρεπεσάζ.

Η Βαλβέρδε ξεκίνησε επιθετικά και πήρε τους πρώτους δύο πόντους, με την Πρεβολαράκη να μειώνει σε 2-1. H Βαλβέρδε εγκλώβισε την Πρεβολαράκη και έκανε το σκορ 5-1 και η Ελληνίδα πριν το διάλλειμα κατάφερε να ξεφύγει και να πάρει ένα πόντο για να μειώσει σε 5-2.

Η Ελληνίδα έβγαλε εκτός ταπί την αντίπαλό της για να μειώσει σε 5-3 και συνέχισε την επίθεση στο τελευταίο δίλεπτο για να κάνει την ανατροπή. Η αθλήτρια από το Εκουαδόρ εκμεταλλεύτηκε το ρίσκο της Πρεβολαράκη και πήρε άλλους δύο πόντους και στη συνέχεια πήρε άλλους τέσσερις πόντους στην πλάτη της Ελληνίδας που είχε χάσει τον έλεγχο του αγώνα για να χάσει τελικά με 11-4.

Πρεβολαράκη: Ήταν ένας απογοητευτικός αγώνας για μένα

H Μαρία Πρεβολαράκη πήγε με βλέψεις για μεγάλα πράγματα στο Τόκιο, όμως η Βαλβέρδε από το Εκουαδόρ την πέταξε πρόωρα εκτός συνέχειας.

Η σπουδαία πρωταθλήτρια της πάλης, με δάκρυα στα μάτια ένιωσε πως έπρεπε να απολογηθεί προς τον κόσμο που θεωρούσε ότι μπορούσε να φέρει μια διάκριση, καθώς, όπως τόνισε, είχε μεγάλη ευκαιρία φέτος να φέρει ένα ολυμπιακό μετάλλιο.

«Ηταν ένας απογοητευτικός αγώνας για μένα. Δεν έχω δικαιολογία. Δεν ήταν η μέρα μου. Τι να πω. Συγνώμη σε όσους με πιστέψανε και τους απογοήτευσα» είπε αρχικά με δάκρυα στα μάτια.

«Θα προσπαθήσω άλλη μία τριετία για την επόμενη ολυμπιάδα και μετά τα σταματήσω. Ηταν ευκαιρία για μένα φέτος. Είχα καλή κλήρωση γιατί την είχα κερδίσει στο παγκόσμιο» πρόσθεσε η κορυφαία αθλήτρια της πάλης.

Οσον αφορά τα αίτια της ήττας, είπε: «Επαιξε καθοριστικό ρόλο ότι πήρε πρώτη πόντους. Εγώ ανοίχτηκα και βρήκε κενά κερδίζοντας πόντους. Δεν ήμουν συγκεντρωμένη. Στο παγκόσμιο είχε γίνει το αντίθετο και την κέρδισα».

Πηγή: gazzetta.gr