Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην εντυπωσίασε στο ντέρμπι και να μην έκανε πράξη την επιθυμία των οπαδών του που ζητούσαν να συντρίψει τον Παναθηναϊκό, ωστόσο έφτασε στο ζητούμενο της νίκης σε ένα ματς ειδικών συνθηκών. Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, καθώς είχαν να αντιμετωπίσουν την κόπωση από την υπερπροσπάθεια με τη Γιουβέντους (το βασικό σχήμα είχε μόνο μια αλλαγή, Αφελάι αντί Εντινγκά, σε σχέση με το ματς της Τετάρτης) κι έναν αντίπαλο που ήταν οχυρωμένος στην άμυνά του έχοντας πρώτο μέλημα να μη δεχτεί γκολ.

Ο Μίτσελ δεν έκρυψε πως ήθελε περισσότερα γκολ, αλλά δεν κακίζει τους ποδοσφαιριστές του και κρατά την υπομονή που έδειξαν στο παιχνίδι τους, αλλά και το γεγονός ότι δεν απειλήθηκαν. Η ουσία είναι πως οι Πειραιώτες παρέμειναν στο -3 από τον ΠΑΟΚ και συνεχίζουν να «σβήνουν» από το ιδιαίτερα φορτωμένο και απαιτητικό πρόγραμμά τους δύσκολα παιχνίδια.

Όσο για τα παράπονα από πλευράς Παναθηναϊκού για τη διαιτησία, στον Ολυμπιακό έκαναν λόγο για αναζήτηση δικαιολογιών και κάποιοι έλεγαν πως έπρεπε να είναι ευχαριστημένοι που στη φάση του πέναλτι του Μήτρογλου δεν αποβλήθηκε ο Στιλ.

Όλα καλά με Μποτία, rotation με Πανιώνιο

Ο Αλμπέρτο Μποτία αποχώρησε με ενοχλήσεις στη μέση από το χθεσινό ντέρμπι, αλλά οι εξετάσεις που έκανε μετά το ματς στο Metropolitan ήταν καθαρές. Από σήμερα η προσοχή στον Ολυμπιακό στρέφεται στον αγώνα Κυπέλλου της Τετάρτης με τον Πανιώνιο στο «Γ. Καραϊσκάκης» (19:30).

Οι «ερυθρόλευκοι», που είχαν νικήσει στην πρεμιέρα των ομίλων την Παναχαϊκή κι έχουν ένα ακόμη ματς στην έδρα του Φωστήρα, αναμένεται να παραταχθούν με πολλές αλλαγές. Άλλωστε ο ίδιος «κορμός» έβγαλε τα δύσκολα ματς με Γιουβέντους και Παναθηναϊκό και υπάρχει κόπωση. Έτσι είναι αναγκαίο ένα φρεσκάρισμα, καθώς ακολουθεί το δύσκολο ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη το Σάββατο και τρεις μέρες μετά η αναμέτρηση με τη Γιουβέντους στο Τορίνο για το Champions League. Είναι πολύ πιθανό ο σκόρερ του ντέρμπι, Αυλωνίτης, και ο Σιόβας να συνθέσουν το δίδυμο των στόπερ παίζοντας απέναντι στην παλιά τους ομάδα.

Πηγή: sport-fm.gr