Ο Ολυμπιακός σημείωσε το βράδυ της Κυριακής (04/04) μια ιστορική ευρεία νίκη (1-5) επί της ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ, αποτέλεσμα που χαροποίησε άπαντες στους «ερυθρόλευκους» και ταυτόχρονα έφερε πολλά δεινά στους «κιτρινόμαυρους». Ο Πορτογάλος τεχνικός πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό τον θρίαμβο, δείχνοντας ξανά ότι η δουλειά του είναι ο βασικότερος λόγος για τα εκπληκτικά αυτά αποτελέσματα.

Μάλιστα, ο Μαρτίνς κέρδισε ακόμη ένα credit μετά το χθεσινοβραδινό παιχνίδι, με τον τρόπο που τοποθετήθηκε στις δηλώσεις που πραγματοποίησε στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού. Τοποθέτηση εκ διαμέτρου αντίθετη με τον Ισπανό συνάδελφό του, ο οποίος έκανε -για ακόμη μια φορά- ακόμη χειρότερα τα πράγματα για την ομάδα στην οποία εργάζεται (μένει να φανεί για πόσο ακόμη).

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη και ξανά συγγνώμη και ξανά συγγνώμη γιατί ήταν μια από τις πιο ντροπιαστικές ήττες που δώσαμε στον κόσμο μας. Η ομάδα ξεκίνησε καλά, θα μπορούσαμε ακόμα και να προηγηθούμε και μετά το 16′ κάθε φορά που χάναμε την μπάλα ήταν ένα γκολ για τον αντίπαλο. Νομίζω πως τα παιδιά δεν είναι πως δεν θέλουν να δώσουν παραπάνω, αλλά δεν μπορούν. Αυτός που έχει το μεγαλύτερο φταίξιμο είμαι εγώ. Ζητάω συγνώμη», είπε ο Χιμένεθ μετά το 1-5.

Εν αντιθέσει, στη δική του τοποθέτηση, που σχολιάστηκε θετικά από σχεδόν άπαντες τους οπαδούς και του «δικεφάλου», παρά την πίκρα τους για το αποτέλεσμα, ο Μαρτίνς είπε: «Φυσικά κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Το αποτέλεσμα όμως δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική αξία των δύο ομάδων. Για εμάς πήγαν όλα καλά αλλά για τον αντίπαλο όχι». Κάτι που επιβεβαιώνεται απόλυτα, αν δει κανείς με ψύχραιμο μάτι τον αγώνα.

Το σίγουρο είναι -και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά- ότι ο Μαρτίνς φαίνεται να πιστεύει ότι η ΑΕΚ έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες από αυτές που βγάζει στο γήπεδο αυτήν τη χρονική περιόδο, κάτι που δεν φαίνεται να ισχύει για τον Χιμένεθ, ο οποίος έχει χάσει την εμπιστοσύνη των παικτών του, οι οποίοι δεν νιώθουν καμία εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους.