Σε ένα συγκλονιστικό και γεμάτο συγκινήσεις παιχνίδι, οι Σέλτικς ήταν αυτοί που ξεκίνησαν με νίκη το φετινό NBA. Οι Κέλτες επικράτησαν των Μπακς του Αντετοκούνμπο με 122-121 με το παιχνίδι να κρίνεται στο φανταστικό τρίποντο του Τέιτουμ και στην χαμένη βολή του Γιάνναρου.

Παιχνίδι που μόνο πρεμιέρα της κανονικής διάρκειας του NBA διεξήχθη στη Βοστώνη. Εκεί όπου οι Σελτικς και οι Μπακς τα έδωσαν όλα για τη νίκη, την οποία πήραν στο τέλος οι γηπεδούχοι επικρατώντας με 122-121. Πραγματικά στον συγκεκριμένο αγώνα φάνηκε ακόμα μία φορά αυτό που λένε για το μπάσκετ, πως δηλαδή και τα τρία τέταρτα της αναμέτρησης να έχεις χάσει, φτάνει να δεις το τελευταίο δίλεπτο για να χαρείς το άθλημα.

Και σήμερα όσοι το είδαμε το χαρήκαμε και με το παραπάνω, καθώς στα τελευταία λεπτά… έσπασαν καρδιές. Είχαμε ένα μαγικό τρίποντο από τον Τέιτουμ και δύο βολές που κέρδισε ο Γιάνναρος, ευστόχησε στην μία και έτσι η νίκη πήγε στους Κέλτες.

Με Ντιβιντσέντζο έκπληξη ξεκίνησαν καλύτερα τα… ελάφια

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το ξεκίνημα που ανήκε στους Μπακς. Η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, παρότι ο Έλληνας φόργουορντ δεν ξεκίνησε τόσο καλά μπήκε και πήρε μια διαφορά, κάτι που σε μεγάλο βαθμό είχε να κάνει με τον ΝτιΒιντσέντζο.

Αντίδραση Σέλτικς και διαφορά που έφτασε τους 17

Από την δεύτερη περίοδο όμως, αλλά και την τρίτη οι γηπεδούχοι ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα. Οι Μπράουν και Τέιτουμ κέρδισαν τις περισσότερες μονομαχίες με τους αντιπάλους τους, κατάφεραν να κλείσουν καλά και τον Αντετοκούνμπο και με τον Τιγκ να βοηθάει σε μεγάλο βαθμό, έφτασαν να προηγούνται ακόμα και με 17 πόντους, δείχνοντας πως θα έπαιρναν άνετα τη νίκη.

Πήγε να το γυρίσει μόνος του ο Γιάνναρος

Ωστόσο οι Μπακς, αλλά και προσωπικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ο Greek Frak ήταν ασταμάτητος στο τέταρτο δωδεκάλεπτο γυρίζοντας ουσιαστικά μόνος του τον αγώνα. Ο Αντετοκούνμπο τελείωσε το ματς με 35 πόντους από τους οποίους πάνω από τους μισούς ήταν στην περίοδο αυτή.

Έσπασαν καρδιές με το μαγικό τρίποντο του Τέιτουμ και την χαμένη βολή του Γιάννη

Με τους Μπακς να μειώνουν την διαφορά, φτάσαμε στο τέλος όπου τα είδαμε όλα. Αρχικά στο 119-117 ο Χόλιντεϊ με τρίποντο έβαλε μπροστά τους Μπακς, ωστόσο ο Τέιτουμ είχε άλλη γνώμη. Ο γκαρντ των Σέλτικς με ένα μαγικό τρίποντο και τον Γιάννη κρεμασμένο επάνω του, έκανε το 122-120. Ωστόσο και ενώ ήθελε μόλις 4 δέκατα, δεν τα είχαμε δει όλα. Ο Αντετοκούνμπο κέρδισε ένα φάουλ ακριβώς στην εκπνοή από τον Τόμπσον, ευστόχησε στην πρώτη βολή, αλλά έχασε την δεύτερη με συνέπεια οι Σέλτικς να πάρουν τη νίκη με 122-121.

Μπράουν και Τέιτουμ έκαναν την διαφορά για νικητές

Όσον αφορά τους πρώτους σκόρερ, για τους νικητές την διαφορά την έκαναν οι Τζέιλεν Μπράουν και Τζέισον Τέιτουμ με τον πρώτο να έχει 33 πόντους και τον δεύτερο 30 και μαζί το μαγικό τρίποντο. Θετικότατος και ο Τιγκ με 19. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Αντετοκούνμπο με 35 πόντους, ενώ κατέβασε 13 ριμπάουντ, έδωσε 2 ασίστ και έκανε και 2 κοψίματα. Δίπλα στον Έλληνα φόργουορντ και οι Μίντλετον με 27 και Χολιντέι με 25.

Τα highlights του αγώνα:

Πηγή: gazzetta.gr