Οι εξελίξεις στην ΑΕΚ έτρεξαν πολύ γρήγορα τις τελευταίες ώρες, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της ομάδας, υποβάλλοντας σήμερα την παραίτησή του. Έτσι, περίπου 48 ώρες πριν τον κρίσιμο αγώνα με τον Ατρόμητο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, στο «κιτρινόμαυρο στρατόπεδο» είναι αναγκασμένοι να αναζητήσουν τον αντικαταστάτη του.

Το φαβορί αυτήν τη στιγμή δείχνει να είναι ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος εδώ και κάποιον καιρό αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Λας Πάλμας, στην οποία τον αντικατάστησε ο πρώην προπονητής του Άρη, Πάκο Ερέρα. Άλλωστε, ο Ανδαλουσιανός τεχνικός είχε τονίσει μέσω συνέντευξής του στις 17 Δεκεμβρίου ότι είναι ξανά διαθέσιμος για επιστροφή στην Ελλάδα, καθώς: «Έλυσα τα προβλήματα. Η μητέρα μου Δόξα τω Θεώ είναι καλύτερα τώρα. Τώρα μπορώ να ταξιδέψω, να ζήσω μακριά».

Ο Χιμένεθ έχει την ικανότητα να μεταδώσει στην ομάδα του κάτι το οποίο φάνηκε να λείπει πολύ στην περίοδο Ουζουνίδη, το… γυαλισμένο μάτι των παικτών του, που δεν διστάζουν να βάζουν τα πόδια τους στη «φωτιά» και να διεκδικούν με πάθος τη νίκη μέχρι τέλους. Ωστόσο, δεν σημαίνει ότι ο Ισπανός είναι ο μοναδικός υποψήφιος, όσο νωρίς κι αν είναι να λέγεται κάτι τέτοιο.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι ο Χιμένεθ μπορεί να επιστρέψει άμεσα στην ΑΕΚ, στον αμέσως προσεχή αγώνα. Προφανώς, παρόλο που ξέρει πράγματα και καταστάσεις, θα χρειαστεί λίγο παραπάνω χρόνος. Έτσι, μέχρι να έρθει και η επίσημη συμφωνία με κάποιον προπονητή, στον πάγκο πρέπει να καθίσει κάποιος υπηρεσιακός. Ο Νίκος Κωστένογλου, ο οποίος ανακοινώθηκε χθες στο πόσο του τεχνικού διευθυντή των Ακαδημιών της Ένωσης, φαντάζει ο ιδανικός. Άλλωστε, είναι κανονικός προπονητής, που στο κομμάτι της ψυχολογίας διακρίνεται ιδιαιτέρως.

Όλα τα παραπάνω μένει να φανούν στις επόμενες ημέρες, ίσως και ώρες…