Σε επέμβαση στο αριστερό γόνατο θα πρέπει να υποβληθεί ο Ντουέιν Ουέιντ κι έτσι θα απουσιάσει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ο σούπερ σταρ του Μαϊάμι αγωνίστηκε με ενοχλήσεις στους τελικούς του ΝΒΑ και οι γιατροί που τον εξέτασαν έκριναν πως θα πρέπει να χειρουργηθεί για να αντιμετωπίσει δραστικά το πρόβλημα.

Ο «flash», που ήταν μέλος της ομάδας των ΗΠΑ που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο το 2008 στο Πεκίνο και το χάλκινο το 2004 στην Αθήνα, είχε καταστήσει σαφές πως παρά την επιθυμία του να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν θα έβαζε σε κίνδυνο την υγεία του.

Ο γκαρντ της Χιτ ενημέρωσε την Πέμπτη τον επικεφαλής της ομοσπονδίας μπάσκετ των Η.Π.Α. Τζέρι Κολάντζελο αλλά και τον προπονητή της ομάδας Μάικ Κριζέφσκι όταν αντιμετωπίζει πρόβλημα για αυτό και δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την εθνική ομάδα της χώρας του.

«Αποφάσισα να ακούσω τους γιατρούς μου και να κάνω την επέμβαση στο γόνατό μου. Η ομοσπονδία μου είπε πως πρέπει να κάνει ό,τι είναι καλύτερο για εμένα. Επιθυμούν να είμαι όσο πιο υγιής γίνεται ώστε να μπορώ να παίζω μπάσκετ στο ίδιο υψηλό επίπεδο. Με στήριξαν και μου είπαν όποτε θελήσω να επιστρέψω στην εθνική είμαι ευπρόσδεκτος».

Ο ίδιος είχε μιλήσει προ ημερών τα Μέσα για την κατάστασή του, ενώ οι γιατροί ήδη προγραμματίζουν την επέμβασή του.

Ο Ουέιντ ήταν ο πρώτος σκόρερ των Η.Π.Α. στους Ολυμπιακούς του 2008 στο Πεκίνο όπου και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο, ενώ έπαιξε και στην Αθήνα το 2004 όπου οι Αμερικανοί κατέλαβαν την τρίτη θέση.

Πηγή: Sport-fm.gr