Ο Σουηδός που είχε κάνει προσφυγή, τελικά μέσω διακανονισμού με τους διοικούντες, αποφάσισε να πάρει την ελευθέρας του χωρίς να τραβήξει περεταίρω το θέμα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, συμφωνήθηκε να υπάρξει 10μηνος διακανονισμός των οφειλομένων της ΠΑΕ προς τον Μπιέρσμιρ και κατόπιν λύθηκε η συνεργασία τους, με τον Σκανδιναβό πλέον να είναι ελεύθερος να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα της αρεσκείας του.

Ενώ λίγο νωρίτερα, σε συνέντευξή του, τόνιζε:

«Υπήρχαν πολλά προβλήματα κι εγώ σαν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, έπρεπε να κοιτάξω το συμφέρον μου και της οικογένεια μου. Πέρασα καλά στον Παναθηναϊκό, ευχαριστώ τους οπαδούς του».

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Ματίας Μπιάρσμιρ στο site του Novasports.

«Δεν ήθελα να φύγω με αυτόν τον τρόπο. Δυστυχώς όμως έτσι είναι η ζωή και το ποδόσφαιρο. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά το τελευταίο χρονικό διάστημα, όμως εγώ θα κρατήσω τις καλές αναμνήσεις. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας μεγάλος σύλλογος κι ελπίζω να βρει τον δρόμο του ξεπερνώντας τα προβλήματα που έχει. Πέρασα όμορφες στιγμές εδώ, όμως πρέπει να συνεχίσω.

Δεν είναι μόνο ένας ο λόγος που αποχωρώ, είναι πολλοί. Σαν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, οφείλω να κοιτάξω την καριέρα μου και την οικογένειά μου. Θα ήθελα να έχω περισσότερο χρόνο συμμετοχής, όμως θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και ιδιαίτερα τους οπαδούς του. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου.

Δεν ξέρω ελληνικά και δε μπορώ να διαβάσω τι γράφουν τα ελληνικά media. Αν θέλουν να με κριτικάρουν που έκανα προσφυγή, αυτό είναι δικαίωμά τους, αλλά εγώ πρέπει να κοιτάξω την καριέρα του και τη ζωή μου. Υπήρχαν δεδομένα προβλήματα και εγώ δεν είχα άλλη επιλογή.

Εύχομαι ο Παναθηναϊκός να βρει πολύ γρήγορα τον δρόμο του. Είναι ένα πολύ μεγάλο κλαμπ, με σπουδαίους οπαδούς και ελπίζω να ξεπεράσει τα προβλήματα, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Το επόμενο πράγμα που θα κάνω, είναι διακοπές. Δεν υπάρχει συμφωνία με καμία ομάδα. Είμαι ανοιχτός σε όλες τις προτάσεις. Όταν θα έρθει η στιγμή θα τις μελετήσω θα προσπαθήσω να πάρω την καλύτερη απόφαση».

Πηγή: sport-fm.gr