Με βαρύ χρηματικό πρόστιμο, ύψους 88.001 ευρώ, τιμωρήθηκε από την Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός για τα όσα έγιναν στο πέμπτο ματς της προημιτελικής σειράς απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής αναφέρει πως το ανεξάρτητο πειθαρχικό όργανο τιμώρησε τους «πράσινους» για τη συμπεριφορά μερίδας οπαδών της που έπληξε τη διοργάνωση στο ματς της περασμένης Πέμπτης (5/4) στο ΟΑΚΑ. «Στη διάρκεια του αγώνα άναψαν φωτοβολίες, χρησιμοποιήθηκαν λέιζερ για να αποσπάσουν την προσοχή των παικτών, πετάχτηκαν αντικείμενα από τις κερκίδες και οπαδοί εισέβαλαν στο παρκέ αμέσως μετά τη λήξη. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός καλείται από το πειθαρχικό όργανο να πάρει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει την τάξη και την ασφάλεια στο γήπεδό της τις επόμενες περιόδους. Αν επαναληφθούν ανάλογα γεγονότα στο μέλλον, το πειθαρχικό όργανο θα εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο να επιβάλει τιμωρία και πέρα από πρόστιμο».

Η απόφαση της Ευρωλίγκας καταλήγει αναφέροντας: «Η Ευρωλίγκα θα ήθελε να καταστήσει σαφές σε όλους τους φιλάθλους, τους συνεργάτες της και τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο, που μοιράζονται με μας την αξία ότι η ασφάλεια των φιλάθλων είναι προτεραιότητά μας. Πάντα θα διασφαλίζουμε πως η απόλαυση των αγώνων μας είναι εναρμονισμένη με τις παγκόσμιες αξίες του αθλητισμού. Θα έχουμε μηδενική ανοχή απέναντι στη βία στα γήπεδα όπου παίζονται αγώνες της Ευρωλίγκας».

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο 42.000 ευρώ ο Ολυμπιακός για τη συμπεριφορά οπαδών του στον τέταρτο και τελευταίο αγώνα της σειράς με τη Σιένα.

Πηγή: sport-fm.gr