Ο αρχιεισαγγελέας του Μιλάνου Φραντσέσκο Γκρέκο, σε επίσημη ανακοινωσή του έκανε γνωστό ότι «η εισαγγελία του Μιλάνου στη φάση αυτή δεν διεξάγει δικαστική έρευνα σχετικά με την πώληση της ποδοσφαιρικής ομάδας Μίλαν».

Πρόκειται ουσιαστικά για απάντηση σε σημερινό άρθρο της εφημερίδας La Stampa, στο οποίο αναφέρεται πως άρχισε εισαγγελική έρευνα με αντικείμενο την πώληση της ομάδας από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε κινέζο επιχειρηματία.

Η ομάδα πωλήθηκε τον Απρίλιο του 2017 και στο άρθρο της η La Stampa υποστηρίζει ότι οι εισαγγελείς του Μιλάνου θέλουν να εξακριβώσουν αν η καταβολή 740 εκατομμυρίων ευρώ εκ μέρους του κινέζου επιχειρηματία Γιονγκόνγκ Λι ανταποκρίνεται όντως στην πραγματική αξία της ομάδας.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπάρχει η υποψία ότι το ποσό είναι αδικαιολόγητα υψηλό και ότι μπορεί να σχετίζεται με ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, μέσω εμβασμάτων από το Χόνγκ Κόνγκ.

Το περασμένο καλοκαίρι, οι συνήγοροι του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού είχαν καταθέσει στην εισαγγελία της ιταλικής συμπρωτεύουσας σειρά στοιχείων για να αποδείξουν αντιθέτως τη νόμιμη προέλευση των χρημάτων που καταβλήθηκαν.