Νίκη που τον κρατά σε τροχιά πλέι οφ πήρε ο Άρης, ο οποίος επικράτησε στο Ιβανώφειο του Ηρακλή με σκορ 70-86 για την 22η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ. Ο αγώνας στιγματίστηκε από επεισόδια μεταξύ οπαδών των γηπεδούχων και αστυνομικών, ένα λεπτό πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, τα οποία προκάλεσαν τη διακοπή του για περίπου μία ώρα. Κορυφαίοι για τους φιλοξενούμενους οι Μπάβτσιτς και Χαραλαμπίδης.

Το ματς

Πολύ σφιχτό ξεκίνημα και για τις δύο ομάδες, με τον Πέτροβιτς να ανοίγει το σκορ του αγώνα, δύο λεπτά μετά την έναρξη. Πολύ άστοχοι οι παίκτες του Άρη, με τους «κυανόλευκους» να το εκμεταλλεύονται και να πηγαίνουν τη διαφορά στο +6 (13-7) με καλάθι του Ηλιάδη, δύο λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Τραγικά τα ποσοστά των «κίτρινων», καθώς μέχρι εκείνο το σημείο σούταραν με 29% (2/7) στα δίποντα και 14% (1/7) στα τρίποντα. Μοναδικός διασωθείς για την ομάδα του Λευτέρη Σούμποτιτς ήταν ο Μπράουν, ο οποίος είχε σημειώσει επτά πόντους. Ένα λεπτό πριν το τέλος σημειώθηκαν, με αποτέλεσμα να διακοπεί. Με την επανέναρξη ο Μπράουν με τρίποντο έκανε το 14-12, για να διαμορφώσει το 16-12 της πρώτης περιόδου ο Δεμερτζής με δίποντο.

Πιο δυνατά μπήκε ο Ηρακλή στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου με πρωταγωνιστεί τον Πάρκερ, πήγε τη διαφορά στο +6 (20-14), δύο λεπτά μετά την έναρξή του. Ωστόσο, ο Άρης ανέβασε στροφές και με ένα σερί 5-0 κατάφερε να φέρει τη διαφορά στον πόντο (20-19). Ο Γηραιός συντηρούσε το ισχνό προβάδισμα που είχε, δύο τελευταία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Εκεί, ο Τσαϊρέλης έκανε το 29-29 και στην αμέσως επόμενη επίθεση, ο Χαραλαμπίδης θα δώσει το προβάδισμα στους «κίτρινους» (29-31). Οι παίκτες του Λευτέρη Σούμποτιτς συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, πηγαίνοντας τη διαφορά στο +6 (30-36). Στα εναπομείναντα 15 δευτερόλεπτα ο Σμους Πάρκερ με τρίποντο διαμόρφωσε το 33-36.

Αποφασισμένος μπήκε ο Άρης στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, καθώς με ένα σερί 5-0 και ισάριθμους πόντους από τον Μπάβτσιτς, «εκτόξευσε» τη διαφορά στο +8 (33-41). Με άλλους έξι πόντους του Βόσνιου σέντερ, οι φιλοξενούμενοι πήγαν τη διαφορά στο +10 (37-47), ακριβώς στα μισά της τρίτης περιόδου. Η μέγιστη διαφορά για τους «κίτρινους» ήρθε τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου με λέι απ του Χαραλαμπίδη (40-53), γεγονός που ανάγκασε να τον Κρις Χουγκάζ να καλέσει τάιμ άουτ. Ωστόσο, η διακοπή δεν «έκοψε» το ρυθμό των φιλοξενούμενων, οι οποίοι συντηρούσαν μία διαφορά 16-17 πόντων, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο υπέρ τους 48-64.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι «κίτρινοι» έριξαν το ρυθμό τους, ωστόσο ο Ηρακλής δεν ήταν σε θέση να κατεβάσει τη διαφορά, η οποία κυμαινόταν μεταξύ 12 και 14 πόντων. Για τον Γηραιό οι Πέτροβιτς και Πάρκερ ήταν οι μόνοι που απειλούσαν, ενώ για τους φιλοξενούμενους, ο Χαραλαμπίδης πήρε τη «σκυτάλη» στο σκοράρισμα από τον Μπάβτσιτς. Κάτι λιγότερο από τρία λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, ο Πέτροβιτς έφερε τη διαφορά στο -11 (67-78) για τους γηπεδούχους, ωστόσο το τρίποντο του Μπράουν στην αμέσως επόμενη επίθεση αποκατάστησε την τάξη (67-81). Απολύτως δίκαιο το τελικό 70-86 για τον Άρη που έφτασε στην τέταρτη εκτός έδρας νίκη του και έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο του Ηρακλή για την παραμονή.

Τα δεκάλεπτα: 16-12, 33-36, 48-64, 70-86

Πηγή: sport-fm.gr