Η εταιρία TV Globo, που διαχειρίζεται τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της Βραζιλίας, καλείται να καταβάλει αποζημίωση ύψους 5.936 δολαρίων στον τερματοφύλακα Αλεξάντρε Καζούρου επειδή τον χλεύασε πολλές φορές κατά τη διάρκεια διαφόρων εκπομπών του τηλεοπτικού δικτύου της SporTV το 2020 εξαιτίας ενός «αστείου» γκολ που δέχθηκε.

Ο ποδοσφαιριστής που εκείνη την εποχή αγωνιζόταν στην ομάδα Σέντρο Σπορτίβο Αλαγκοάνο (CSA) της δεύτερης κατηγορίας του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου βρέθηκε στο επίκεντρο του σχολιασμού καθώς πρωταγωνίστησε σε blooper σε αγώνα του πρωταθλήματος με την Πόντε Πρέτα.

«Καζούρου, τί είναι αυτό;», ανέφερε ο σχολιαστής της αναμέτρησης μετά από το λάθος του τερματοφύλακα. Η CSA έχασε εκείνο το παιχνίδι με 2-1. Το βίντεο που έγινε viral αφού μεταδόθηκε από το SporTV στιγμάτισε τον Καζούρου.

Ο «Γολγοθάς» του Καζούρου

Τον Μάιο του περασμένου έτους ο 28χρονος ποδοσφαιριστής έκανε μήνυση εναντίον της εταιρίας λέγοντας πως το λάθος του μεταδίδεται κάθε μέρα από τον Σεπτέμβριο του 2020. Σύμφωνα με τον Καζούρου, το βίντεο με το λάθος του «τελείωσε» την καριέρα του. «Μετά από τη “σφαγή” που προκάλεσε το τηλεοπτικό δίκτυο, δεν μπόρεσε να ανανεώσει το συμβόλαιό του και είχε πολλές δυσκολίες για να βρει δουλειά σε ομάδες της πρώτης κατηγορίας», είπε ο δικηγόρος του κατά τη διάρκεια της δίκης. Τώρα ο Καζούρου δεν έχει ομάδα.

Ο Καζούρου ήλπιζε πως με τον καιρό το λάθος του θα ξεχνιόταν τόσο από τους φιλάθλους όσο και τους διοικούντες της ομάδας του που αγωνιζόταν τότε, αλλά και των υπολοίπων. «Η ΤV Globo, όμως, με ξεκάθαρα χλευαστικό τρόπο δεν έχει αφήσει κανένα να ξεχάσει το λάθος», είπε ο νομικός εκπρόσωπος του Καζούρου. Ανέφερε, δε, πως η συστηματική επανάληψη της φάσης προκάλεσε νέο ψυχολογικό τραύμα στον πελάτη του.

Ο δικαστής Ρενάν Ζακό Μότα που καταδίκασε την εταιρία που πλέον θα πρέπει να αποζημιώσει τον τερματοφύλακα για την ψυχική οδύνη που του προκάλεσε, τα… έβαλε και με τον σχολιαστή της αναμέτρησης λέγοντας πως «ξέφυγε» στα όσα είπε.

Επίσης τεράστιο ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση έχει να κάνει και με το δεδικασμένο που δημιουργείται καθώς πολλοί αθλητές έχουν παραπονεθεί για παρόμοιες περιπτώσεις όπου κάνουν λάθη κι έπειτα χλευάζονται γι’ αυτά.