Η Άρσεναλ υποδέχθηκε την Τότεναμ με στόχο τη νίκη που θα τη διατηρούσε στο -2 από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι αλλά παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε δύο φορές δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο, με το τελικό 2-2 να την αφήνει, όπως και την αντίπαλό της, στο -4 από την κορυφή.

Οι δύο ομάδες από το Λονδίνο είναι αήττητες στη φετινή Premier League και η αναμέτρησή τους αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο για το γόητρο αλλά και για τη βαθμολογία. Και τελικά αυτή που πανηγύρισε ήταν η… Σίτι, η οποία είδε το προβάδισμά της από τους Κανονιέρηδες, όπως και από τους Spurs, να μεγαλώνει.

Η Άρσεναλ άνοιξε το σκορ στο 26′ με αυτογκόλ του Ρομέρο αλλά η Τότεναμ κατάφερε να ισοφαρίσει πριν το ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 42′ με τον Σον μετά την πάσα του Μάντισον. Παρ’ όλα αυτά, οι γηπεδούχοι δεν επηρεάστηκαν και μπήκαν δυνατά στο β’ μέρος, παίρνοντας ξανά το προβάδισμα στο 54′ με πέναλτι του Σάκα (2-1).

Πριν προλάβουν να σταματήσουν οι πανηγυρισμοί, όμως, ήρθε η ισοφάριση και πάλι. Στο 55′, ένα λεπτό μετά το γκολ που δέχθηκαν, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην επίθεση και με σκόρερ ξανά τον Σον έπειτα από νέα ασίστ του Μάντισον έκαναν το 2-2, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Έτσι, οι δύο ομάδες είναι πλέον στους 14 βαθμούς, στο -4 από τη Μάντσεστερ Σίτι που έχει έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες.