Στη διάρκεια της νίκης της Μάντσεστερ Σίτι επί του Ερυθρού Αστέρα με 3-1 στο «Έτιχαντ» για την πρώτη αγωνιστική του 7ου ομίλου του Champions League οι τόνοι ανέβηκαν ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων με ανταλλαγή συνθημάτων και χειρονομιών.

Οι φίλοι του σερβικού συλλόγου που έκαναν το ταξίδι στον αγγλικό βορρά και είδαν την ομάδα του να προηγείται λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους χάρις στο γκολ του Ουσμάν Μπουκαρί, έβγαλαν από τις τσέπες τους χαρτονομίσματα και άρχισαν να τα κουνούν προς τους οπαδούς της Σίτι.

Ήταν ένα ξεκάθαρο «καρφί» για την οικονομική δύναμη των πρωταθλητών Ευρώπης που στα επτά χρόνια υπό τον προπονητή Πεπ Γκουαρδιόλα έχουν επενδύσει πάνω από ένα δισ. ευρώ σε μεταγραφές, ενώ επί του παρόντος βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική διαμάχη με την Premier League που κατηγορεί τη Μάντσεστερ Σίτι για 115 παραβάσεις του οικονομικού πλαισίου της αγγλικής λίγκας. Στο παρελθόν, η Μάντσεστερ Σίτι είχε απαλλαχθεί από παρόμοιες κατηγορίες και την ποινή που της είχε επιβάλλει η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA.

Η οργισμένη απάντηση

Οι οπαδοί της Σίτι, που ναι μεν αναγνωρίζουν τους… οικονομικούς μύες που έχει το κλαμπ με την υποστήριξη του Σεΐχη Μανσούρ, ενός κρατικού επενδυτικού fund της Κίνας κι ενός ιδιωτικού από τις ΗΠΑ (Silver Lake), ωστόσο, το σιχαίνονται όταν αντίπαλοι οπαδοί ή αναλυτές – σχολιαστές παρουσιάζουν την επιτυχία τους ως «προϊόν» μονάχα των χρημάτων που έχουν επενδύσει. Έτσι, οι αντιδράσεις τους είναι οργισμένες κι αυτό συνέβη στο «Έτιχαντ». «Θα σας αγοράσουμε και θα βάλουμε φωτιά στον σύλλογό σας», απάντησαν στους Σέρβους οπαδούς.

Η Μάντσεστερ Σίτι ανήκει στο holding City Football Group το οποίο πλειοψηφικά πακέτα ή συμμετέχει σε 12 διαφορετικές ομάδες σε όλο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένης της Μάντσεστερ Σίτι.