Διπλή έρευνα διέταξε το υπουργείο Δικαιοσύνης με αφορμή την χθεσινή κινηματογραφική απόδραση δυο κρατουμένων από τις φυλακές Αυλώνα. Το Σώμα Επιθεώρησης και Ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης καλείται, μετά από σχετική παραγγελία του υπουργείου, να διενεργήσει έκτακτο έλεγχο προκειμένου να διακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασαν οι δυο κρατούμενοι.

Παράλληλα, εισαγγελέας θα διενεργήσει πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες σωφρονιστικών υπάλληλων.

Οι δυο κρατούμενοι, ένας Σύρος 21 ετών ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 7 ετών για παράνομη διακίνηση μεταναστών και ένας 23χρονος Αλβανικής καταγωγής καταδικασμένος σε 16 χρόνια κάθειρξη για διακίνηση ναρκωτικών, φέρονται να κατάφεραν να αποδράσουν από την φυλακή περνώντας την περίφραξη από την πλευρά των μαγειρείων του Καταστήματος Κράτησης.

Μια αστυνομικός, η οποία εκείνη την ώρα έκανε περιπολία, αντιλήφθηκε τις κινήσεις τους και πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό. Στη συνέχεια οι δυο κρατούμενοι φέρονται να την χτύπησαν και αφού την ακινητοποίησαν τράπηκαν σε φυγή.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.