Σοκαριστικό βίντεο από τον ξυλοδαρμό ενός 35χρονου Βρετανού στον Λαγανά Ζακύνθου, έδωσε στη δημοσιότητα ο τηλεοπτικό σταθμός OPEN.

Στα πλάνα φαίνεται το θύμα να προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα, ενώ δύο συμπατριώτες του, ηλικίας 22 και 25 ετών, αρχίζουν να τον χτυπούν μπροστά στα μάτια περαστικών και θαμώνων που διασκεδάζουν.

Αρχικά, ο νεαρός που βρίσκεται πίσω από τον 35χρονο τον χτυπά στο κεφάλι και τον σπρώχνει. Στη συνέχεια ο δεύτερος του ρίχνει μία δυνατή γροθιά στο πρόσωπο. Ο 35χρονος χτυπά με το κεφάλι στο πεζοδρόμιο και χάνει τις αισθήσεις του. Οι δράστες τρέχουν να εξαφανιστούν και περαστικοί σπεύδουν να τον βοηθήσουν.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δράστες χάρη στο βίντεο. Το κατέγραψε πολίτης και έτσι οι δύο ομοεθνείς του συνελήφθησαν λίγη ώρα αργότερα. Φέρονται να υποστήριξαν ότι ήταν μεθυσμένοι, ενώ ο καβγάς πιθανότατα ξεκίνησε μέσα από το μαγαζί που διασκέδαζαν για άγνωστο λόγο.

Ο άτυχος Βρετανός νοσηλεύεται από το βράδυ της Πέμπτης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αττικού Νοσοκομείου. Έχει υποστεί βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 35χρονος ταξίδεψε στη χώρα μας προκειμένου να παραβρεθεί στον γάμο του φίλου του που είχε προγραμματιστεί να γίνει στη Ζάκυνθο.

Σε βάρος των δύο Βρετανών που συνελήφθησαν, σχηματίστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ζακύνθου που πραγματοποίησε την προανάκριση, δικογραφία για το αδίκημα της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία.

Δείτε το βίντεο, που περιέχει σκληρές εικόνες: