Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή ο 37χρονος πατέρας του βρέφους από την Άρτα, ο οποίος ξέχασε το παιδί του κλειδωμένο μέσα στο αυτοκίνητο για ώρες με αποτέλεσμα να βρει μαρτυρικό θάνατο. Το πρωί της Τετάρτης ο πατέρας οδηγήθηκε στο δικαστικό μέγαρο Άρτας. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα, Παρασκευή.

Το μοιραίο τηλεφώνημα

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται πως ο πατέρας δέχτηκε ένα τηλεφώνημα, που φέρεται να τον οδήγησε στο να ξεχάσει το παιδί στο αμάξι. Συγκεκριμένα, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star μετέδωσε πως ο 37χρονος είπε στον ανακριτή, ότι το πρωί της Τρίτης ξεκίνησε να πάει την κόρη του στον βρεφονηπιακό σταθμό και από εκεί στη δουλειά του. Ωστόσο, δέχτηκε τηλεφώνημα από έναν συνάδελφο στον ΔΕΔΔΗΕ, όπου τον ενημέρωσε πως έπρεπε να μεταβούν επειγόντως στη Λευκάδα για να αποκαταστήσουν μια βλάβη.

Τότε, φέρεται πως ο πατέρας βυθίστηκε και ξέχασε εντελώς ότι στο πίσω κάθισμα, στο καρεκλάκι του, κοιμόταν το μωρό του. Έτσι, έφτασε λίγο πιο έξω από τον βρεφονηπιακό, όμως αντί να σταματήσει και να αφήσει το παιδί του, έστριψε με προορισμό τη δουλειά του, όπου πήρε ένα υπηρεσιακό όχημα και μετέβη στη Λευκάδα.

«Ξεκινήσαμε από το σπίτι στις 7 το πρωί. Αντί να στρίψω αριστερά στον βρεφονηπιακό σταθμό, έστριψα δεξιά και πήγα στη δουλειά μου. Tο παιδί στο πίσω κάθισμα πρέπει να κοιμόταν, δεν έκλαιγε και δεν το άκουγα. Το κάθισμα ήταν χαμηλό και δεν το έβλεπα από τον καθρέφτη», φέρεται να είπε στον εισαγγελέα.

Ο πατέρας λοιπόν, δεν αντιλήφθηκε το λάθος του μέχρι να φτάσει το μεσημέρι, ανέφερε το δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού. Περίπου στις τρεις το μεσημέρι, φέρεται πως τον πήρε τηλέφωνο η σύζυγος του και τον ενημέρωσε ότι το παιδί δεν είναι στον βρεφονηπιακό σταθμό.

Τότε, εκείνος φέρεται να είπε «κλείσε, ξέχασα το παιδί στο αυτοκίνητο» και να έσπευσε στο αυτοκίνητο του, όπου εντόπισε το μωρό να βγάζει αφρούς από το στόμα. Στη συνέχεια το μετέφερε στο νοσοκομείο και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να το επαναφέρουν στη ζωή, το παιδί είχε καταλήξει.

Συναντήθηκαν και αγκαλιάστηκαν οι γονείς του βρέφους

Στο μεταξύ, συναντήθηκαν τελικά οι γονείς του αδικοχαμένου βρέφους και σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα μεταξύ του ζευγαριού ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό.

Όπως ανέφερε η εκπομπή «Tlive» που παρουσιάζει η Τατιάνα Στεφανίδου, η μητέρα του παιδιού ξεκίνησε να συνέρχεται προχθες το απόγευμα και ζήτησε να δει τον σύζυγό της. Το αίτημα της λοιπόν, πραγματοποιήθηκε σήμερα, αφού δόθηκε ειδική άδεια από την Αστυνομία, επειδή ο πατέρας νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Με βάση το ρεπορτάζ της εκπομπής, δόθηκε ολιγόλεπτη συνάντηση και το ζευγάρι έμεινε μαζί περίπου ένα τέταρτο. Μάλιστα, η πρώτη κίνηση που έκαναν και οι δύο ήταν να αγκαλιαστούν και να μείνουν αγκαλιά, ενώ όσοι ήταν μπροστά ξέσπασαν σε κλάματα. Κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα είχαν ακουστεί, για ρωγμή στη σχέση του ζευγαριού, μετά τον τραγικό θάνατο του παιδιού τους.

Το Σάββατο θα γίνει η κηδεία του μωρού με τους δύο γονείς να έχουν πάρει άδεια κι από το νοσοκομείο που νοσηλεύονται να παραστούν στην κηδεία του παιδιού τους.

Ο μαρτυρικός θάνατος του παιδιού

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ως αιτία θανάτου το πνευμονικό οίδημα και ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, εξήγησε πώς οδηγήθηκε στον θάνατο το μωρό.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στη χώρα μας κάτι τέτοιο είναι αρκετά σπάνιο. Όμως σε άλλες χώρες πρέπει να πούμε και ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι φαινόμενα που δυστυχώς συμβαίνουν με μια συχνότητα όχι αμελητέα» δήλωσε αρχικά στην εκπομπή «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ ο κ. Λέων.

Ο ίδιος τόνισε ότι όταν ένα βρέφος παραμείνει σε μια καμπίνα ουσιαστικά ενός αυτοκινήτου δυστυχώς η καμπίνα αρχίζει και θερμαίνεται με αποτέλεσμα να αναπτύσσει πολύ μεγαλύτερες θερμοκρασίες, σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα.

«Το βρέφος δεν έχει ανεπτυγμένο ένα θερμό ρυθμιστικό μηχανισμό, όπως είναι αυτός του ενήλικα και δεν μπορεί να αντιδράσει» εξήγησε. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή το βρέφος που έχασε τη ζωή του στην Άρτα υπέστη σοβαρή θερμοπληξία, κάτι που φάνηκε και στα αποτελέσματα της νεκροψίας νεκροτομής.