Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η δικογραφία που σχηματίζεται από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών για τους θανάτους των δύο κοριτσιών από την Πάτρα.

Η δικογραφία θα περιλαμβάνει τόσο τα νέα πορίσματα των ιατροδικαστών για τη Μαλένα και την Ίριδα, όσο επίσης και τις μαρτυρικές καταθέσεις που έχουν ληφθεί καθ’ όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα από ιατρούς,νοσηλευτές και συγγενικά πρόσωπα των δύο κοριτσιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, για τη μητέρα τους Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία παραμένουν προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού για τον θανάτου του τρίτου παιδιού (σ.σ. η 9χρονη Τζωρτζίνα) αποφασίστηκε να μην καταθέσει στην ΓΑΔΑ, αλλά απευθείας στους ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση.

Οι ίδιες πήγες αναφέρουν ότι η δικογραφία περιλαμβάνει ικανά στοιχεία τα οποία θα «δείχνουν» τουλάχιστον ένα πρόσωπο ως ύποπτο για τους θανάτους των δύο παιδιών με ασφυκτικό τρόπο, δίνοντας τη δυνατότητα στη Δικαιοσύνη να ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος του προσώπου αυτού.

Σημειώνεται πως η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, έδωσε μια μαραθώνια κατάθεση την Τρίτη (21/6) στη ΓΑΔΑ. Οι αστυνομικοί επί ώρες τη ρωτούσαν επίμονα για το μοιραίο βράδυ που έφυγε από τη ζωή η Ίριδα προσπαθώντας να διερευνήσουν τι τελικά συνέβη εκείνη τη νύχτα.

Όπως μετέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης (22/6) η εκπομπή του Alpha Tlive η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου οι ερευνητές της Αστυνομίας θεωρούν πως η Δήμητρα χρησιμοποιήθηκε «ως άλλοθι» από την ίδια την 33χρονη μητέρα.

Οι αστυνομικοί επίσης φέρεται να ρωτούσαν επίμονα τη Δήμητρα να τους πει εάν η μητέρα των τριών παιδιών νεκρών παιδιών από την Πάτρα την έστειλε να δει εάν ήταν καλά η Ίριδα.