Μια χαρτορίχτρα μίλησε στο Πρωινό για τη μητέρα των τριών παιδιών στην Πάτρα, ο θανατος των οποίων συγκλονίζει την ελληνική κοινωνία. Η χαρτορίχτρα εξήγησε τι ακριβώς συζητούσαν στις συναντήσεις τους, ενώ η Ρούλα Πισπιρίγκου διέψευσε στην εκπομπή ότι την έχει επισκεφτεί.

«Δυο φορές την είδα. Ισχυριζόταν τα δικά της. Εγώ δεν συμφωνούσα με αυτά που ισχυριζόταν, της έλεγα ότι είναι αλλιώς τα πράγματα, εν πάση περιπτώσει. Ισχυριζόταν ότι είναι μαγεία, ότι της κάνουν μαγεία και τα λοιπά. Εγώ της λέω ότι δεν βλέπω κάτι τέτοιο, εγώ λέω πρόσεξε γιατί θα έχεις κι άλλο θάνατο. Η Ρούλα δεν το δεχόταν αυτό. Η Ρούλα δεχόταν ότι είχε μαγεία κι έτσι έχανε τα παιδιά της. Από συγγενικό της πρόσωπο πίστευε ότι ήταν η μαγεία» περιέγραψε αρχικά.

«Είχε χωρίσει με τον Μάνο και το πρόβλημά της ήταν ο Μάνος φυσικά. Πώς θα τα ξαναβρεί με τον Μάνο. Είχαν χωρίσει, δεν μου ανέφερε για εξωσυζυγικές σχέσεις, απλά ότι είχαν χωρίσει. Και ότι χώρισαν από μαγεία. Εγώ της είπα ότι μπορεί να φταίει και η συμπεριφορά της λίγο, γιατί είδα ότι είναι λίγο περίεργη απέναντι στον Μάνο και να το κοιτάξει λίγο καλύτερα. Τον πίεζε, του γκρίνιαζε, ήθελε να περνάει το δικό της. Ήταν μια συμπεριφορά περίεργη» κατέληξε η χαρτορίχτρα.

Λίγο αργότερα, η Ρούλα Πισπιρίγκου παρενέβη στο Πρωινό και διέψευσε ότι έχει επισκεφτεί χαρτορίχτρα.

Γρηγόρης Λέων στο Newsbeast: Σίγουρα δεν είναι δηλητήριο

Το αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας, σύμφωνα με τις διαρροές θα παραδοθεί σε δύο μέρες από τώρα, την ερχόμενη Πέμπτη. Πάλι σύμφωνα με τις διαρροές, στις τοξικολογικές εξετάσεις του τρίτου νεκρού παιδιού μέσα στην οικογένεια, έχει εντοπιστεί μια ουσία, άγνωστο ακόμα τι είδους και σε τι ποσότητα.

Για το πόσο νευραλγική είναι αυτή η πληροφορία και τι εξελίξεις θα «πυροδοτήσει» στη συνέχεια, μίλησε στο Newsbeast ξεκαθαρίζοντας το τοπίο, ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας και ιατροδικαστής ο οποίος έχει ασχοληθεί σε βάθος με αυτή την πρωτοφανή υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, υποστηρίζοντας το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου για τα δύο πρώτα παιδιά της οικογένειας.

«Να διευκρινίσουμε κάτι: η ουσία στις τοξικολογικές εξετάσεις διερευνάται στο τρίτο περιστατικό, δηλαδή στην Τζωρτζίνα και μόνο» τονίζει κατ’ αρχάς ο κος Λέων και συνεχίζει να μας αναλύει τον ρόλο «κλειδί» που θα παίξει στη διαλεύκανση, ενδεχομένως και όλης της υπόθεσης, η φαρμακευτική ουσία –στις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας: «Τα δύο προηγούμενα περιστατικά ήταν πεντακάθαρα τοξικολογικά. Ακούστηκαν κάποια πράγματα για το πρώτο παιδί, αλλά δεν ισχύουν. Όλη η διερεύνηση γίνεται για το πρώτο παιδί. Η απάντηση για την ποσότητα αυτής της ουσίας θα δοθεί ταυτόχρονα μαζί με το όνομα και την προέλευση αυτής της ουσίας. Αυτή τη στιγμή είμαστε στη φάση του εξειδικευμένου ελέγχου και μέσα σε αυτόν και η ποσοστικοποίηση της ουσίας. Αυτή τη στιγμή απαντώνται δηλαδή τα ερωτήματα για την ερμηνεία αυτής της ποσότητας».

Και ποια σενάρια ανοίγονται μπροστά μας μετά από τον προσδιορισμό και την ποσοτικοποίηση της ουσίας; Όπως μας εξηγεί ο κος Λέων: «αν έχουμε βρει μια ουσία, είτε έξω από το φαρμακευτικό σχήμα που έχει δηλωθεί, είτε έξω από τα θεραπευτικά όρια, οφείλουμε να την διερευνύσουμε περαιτέρω. Σίγουρα όμως δεν έχουμε να κάνουμε με δηλητήριο. Αν ήταν κάποιο ξεκάθαρο δηλητήριο προφανώς και θα είχε κλείσει η υπόθεση απλώς και μόνο με την παρουσία αυτής της ουσίας. Η ουσία είναι λοιπόν φαρμακευτική και τώρα επικεντρωνόμαστε στο αν ήταν ή δεν ήταν στην αγωγή του παιδιού. Αν βρεθεί μεγαλύτερη συγκέντρωση της ουσίας τότε αυτό θα σημαίνει είτε ότι αυτή χορηγήθηκε σε αυξημένη δόση ή ότι για κάποιον άλλο λόγο ανευρέθηκε σε μεγαλύτερο ποσοστό. Στη συνέχεια, αυτό που θα εξεταστεί είναι κατά πόσον η επίδραση αυτής της ουσίας συνέβαλε στον θάνατο του παιδιού ή αν τον προκάλεσε ή αν τελικά δεν είχε καμία σχέση με την αιτία θανάτου».