Ένας 33χρονος Πακιστανός συνελήφθη στη Νέα Λάμψακο Ευβοίας, για κατοχή και εμπορία λαθραίων πακέτων τσιγάρων. Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, κατασχέθηκαν συνολικά 2.210 λαθραία πακέτα τσιγάρων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με κατοχή και εμπορία μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων πακέτων τσιγάρων από τον 33χρονο , οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας ο δράστης εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, κατά την έξοδο από την οικία του στην ανωτέρω περιοχή.

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 2.210 πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι δασμοί και φόροι.

Σημειώνεται ότι ο 33χρονος έχει απασχολήσει τις Διωκτικές Αρχές και κατά το παρελθόν για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα, ενώ επιπλέον κατηγορείται και για ψευδή ανωμοτί κατάθεση, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σε προγενέστερους χρόνους (σχηματισμός σε βάρος του δικογραφιών για παρόμοια αδικήματα), είχε σκοπίμως δηλώσει ψευδή στοιχεία ταυτότητας.

Τα ανωτέρω λαθραία πακέτα τσιγάρων θα σταλούν στο Τελωνείο Χαλκίδας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.