Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Νεάπολης Λασιθίου τον 52χρονο κρεοπώλη για τους φόνους του 34χρονου Πρίαμου Ξυδάκη και του 63χρονου Μανώλη Σταυρουλάκη, που έγιναν στον Προφήτη Ηλία Ηρακλείου, τον Ιούνιο του 2012.

Ακόμη, στον έναν αδερφό του κρεοπώλη, επιβλήθηκε ποινή 12 χρόνων για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Γιάννη Ξυδάκη, πατέρα του θύματος συν 2 χρόνια για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ η έφεση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Για τον δεύτερο αδελφό τού κρεοπώλη η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αθωωτική.

Επίσης, αποφασίστηκε η διαρκής στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του 52χρονου κρεοπώλη, ενώ για τον καταδικασθέντα αδερφό του αποφασίστηκε διετής στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Η απόφαση του δικαστηρίου να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η ποινή του αδελφού του βασικού κατηγορούμενου, προκάλεσε ένταση μεταξύ των συγγενών των θυμάτων που την υποδέχθηκαν με αποδοκιμασίες και άρχισαν να πετούν μπουκάλια στους αστυνομικούς που φρουρούσαν τους καταδικασθέντες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.