Ένας 37χρονος και ένας 28χρονος είχαν γίνει «εφιάλτης» στου Ζωγράφου – Χτύπησαν, έκλεψαν και εγκατέλειψαν 17χρονο σε νεκροταφείο

Κατηγορούνται ότι είχαν κλέψει υλικό από Πανεπιστήμια αξίας 200.000 ευρώ


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14:48
30/04/2020
Ένας 37χρονος και ένας 28χρονος είχαν γίνει «εφιάλτης» στου Ζωγράφου - Χτύπησαν, έκλεψαν και εγκατέλειψαν 17χρονο σε νεκροταφείο
38
loading

Η σύλληψη ενός 37χρονου την Τρίτη 28 Απριλίου αποκάλυψε ότι ο άντρας δεν ήταν άγνωστος στην αστυνομία αλλά κατηγορείται για ιδιαίτερα βίαιες ληστείες αλλά και για ναρκωτικά.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθη προχθές μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 37χρονος αλλοδαπός, ο οποίος ενέχεται σε σωρεία διακεκριμένων κλοπών σε γραφεία καθηγητών και εργαστηρίων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο άντρας σύμφωνα με την αστυνομία, κατηγορείται ακόμα για:

 • πράξεις διακίνησης ναρκωτικών στις φοιτητικές εστίες του Ε.Μ.Π.,
 •  απείθεια,
 • πλαστογραφία,
 • κλοπή οχήματος,
 • φθορές ξένης ιδιοκτησίας και
 • βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Συνεργός του παραπάνω συλληφθέντα, στις υποθέσεις των διακεκριμένων κλοπών από τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και σε περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών, είναι 28χρονος αλλοδαπός, ομοεθνής του.

Η σύλληψη του αλλοδαπού και η ταυτοποίηση του ομοεθνή συνεργού του πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο έρευνας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για περιπτώσεις διαρρήξεων σε γραφεία καθηγητών και εργαστήρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Πολυτεχνειούπολη και στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου, το χρονικό διάστημα από τέλος Φεβρουαρίου έως μέσα Απριλίου 2020.

Στις παραπάνω περιπτώσεις διαρρήξεων αφαιρέθηκε εργαστηριακός και ηλεκτρονικός εξοπλισμός, η συνολική αξία του οποίου υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της έρευνας, διακριβώθηκε ακόμα ότι οι δύο προαναφερόμενοι δράστες διέμεναν και χρησιμοποιούσαν δωμάτια της Παλαιάς Φοιτητικής Εστίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ως χώρους απόκρυψης των κλοπιμαίων, συγκάλυψης των έκνομων ενεργειών τους και για πράξεις διακίνησης ναρκωτικών.

Ως προς το χρονικό της σύλληψης, απογευματινές ώρες της Τρίτης εντοπίστηκε ο 37χρονος στην περιοχή του Ζωγράφου να επιβαίνει σε αυτοκίνητο με καταφανώς πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Στην προσπάθεια των αστυνομικών να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν, ο δράστης ανέβηκε με το αυτοκίνητο στο πεζοδρόμιο και κινήθηκε προς το μέρος των αστυνομικών, με προφανή κίνδυνο να τους προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό.

Αν και κλήθηκε επανειλημμένα από τους αστυνομικούς να ακινητοποιήσει το όχημα, αυτός συνέχισε να κινείται απειλητικά προς το μέρος τους, με αποτέλεσμα ένας εκ των αστυνομικών να πυροβολήσει την αριστερή ρόδα του οχήματος, με σκοπό την ακινητοποίησή του και την αποτροπή τραυματισμών.

Ο δράστης, επιχειρώντας να διαφύγει, συνέχισε να κινείται επί του πεζοδρομίου και αφού προσέκρουσε σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα και δύο μοτοσικλέτες, προκαλώντας τους υλικές ζημιές, προσέκρουσε σε δέντρο και ακινητοποιήθηκε.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βγήκε από το παράθυρο του συνοδηγού και προσπάθησε να υπερπηδήσει το κιγκλίδωμα της Πολυτεχνειούπολης, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει καθώς ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς.

Μετά τη σύλληψή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή του αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης, πλαστό Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς και συσκευή κινητού τηλεφώνου.

Όπως διαπιστώθηκε, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε είχε αφαιρεθεί στις 8 Απριλίου από περιοχή της Αττικής.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της επομένης της Τετάρτης 29 Απριλίου ακολούθησε συντονισμένη και ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε τέσσερα δωμάτια στις παλιές Φοιτητικές Εστίες του Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, όπου διέμενε ο συλληφθείς και ο συνεργός του.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, μεικτού βάρους 110 γραμμαρίων, καθώς και μέρος του εργαστηριακού και τεχνολογικού εξοπλισμού που αφαιρέθηκε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς, έχει διαπράξει μαζί με τον συνεργό του τις ακόλουθες κλοπές και διαρρήξεις σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα:

 • την 27-02-2020, διέρρηξαν εργαστήριο και 11 γραφεία καθηγητών της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και αφαίρεσαν εργαστηριακό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, συνολικής αξίας περίπου 164.000 ευρώ,
 • την 01-03-2020, διέρρηξαν 14 θύρες γραφείων καθηγητών και αποθηκών της Σχολής Φαρμακευτικής του Ε.Κ.Π.Α. στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου,
 • την 01-03-2020, διέρρηξαν 9 εργαστήρια της Σχολής Φυσικών του Ε.Κ.Π.Α. στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και αφαίρεσαν εργαστηριακό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, συνολικής αξίας 15.900 ευρώ,
 • την 03-03-2020, διέρρηξαν 5 θύρες γραφείων της Σχολής Μαθηματικών του Ε.Κ.Π.Α. στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου,
 • την 06-03-2020, διέρρηξαν 3 εργαστήρια της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και εργαστήριο της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών του Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και αφαίρεσαν εργαστηριακό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 22.950 ευρώ,
 • την 25-03-2020, διέρρηξαν γραφείο καθηγητή της Σχολής Αγρονόμων - Τοπογράφων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και αφαίρεσαν εργαστηριακό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, συνολικής αξίας 14.550 ευρώ και
 • το χρονικό διάστημα από 16 έως 21-04-2020, παραβίασαν 9 θύρες εργαστηρίων της Σχολής Μηχανολόγων του Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και αφαίρεσαν εργαστηριακό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 4.300 ευρώ.

Χτύπησαν και εγκατέλειψαν 17χρονο σε νεκροταφείο - Λήστεψαν το σπίτι του και χτύπησαν την οικογένεια του

Και οι δύο δράστες είναι σεσημασμένοι και έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν πολλές φορές τις αστυνομικές Αρχές για ληστείες, κλοπές και ναρκωτικά, ενώ επιδείκνυαν ιδιαίτερη σκληρότητα και επικινδυνότητα στη διάπραξη των εγκληματικών τους ενεργειών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση, τον Μάιο του 2019, όταν ακινητοποίησαν 17χρονο που περπατούσε έξω από την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και με την απειλή όπλου, του πήραν χρήματα, τιμαλφή και τα κλειδιά του διαμερίσματος όπου διέμενε με την οικογένειά του.

Έπειτα, αφού τον χτύπησαν και του έδεσαν τα χέρια, τον ανάγκασαν να επιβιβαστεί στο χώρο αποσκευών του οχήματός τους και τον μετέφεραν στο νεκροταφείο του Βύρωνα, όπου και τον εγκατέλειψαν.

Στη συνέχεια, πήγαν στο σπίτι του και αφού μπήκαν στο διαμέρισμα με τα κλειδιά του 17χρονου ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου τους γονείς του και χρησιμοποιώντας σωματική βία αφαίρεσαν κοσμήματα και χρήματα.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

38
σχόλια
 1. avatar ΑΣΥΛΟ

  Η στέγαση μάθησης για τα παιδιά του κόσμου έγινε άντρο παράνομων. Όποιος δώσει την τιμωρία θα γίνει παράδειγμα άξιου.

 2. avatar Νέοι που παρασύρθηκαν από τα ψέμματα του καπιταλισμού

  Τι φταίνε αυτοί αν κάναν ληστείες, αφού είναι αδύνατο να τα αποκτήσουν όλα αυτά εκείνη την ώρα που τα θέλουν, μέσω μιας κανονικής δουλειάς; Δηλαδή τι προτείνει η κοινωνία, να περνάει κάποιος το χρόνο του πάνω από βιβλία, εργασίες, δεκάωρα και δωδεκάωρα σε μια δουλειά επί μήνες και χρόνια, για να αποκτήσει μετά από πολύ κόπο αυτά που βλέπει και τα θέλει τώρα; Ενώ μπορεί με ένα όπλο και καμιά μπουνιά να τα πάρει άμεσα από κάποιους που τους ευνόησε η τύχη;

 3. avatar Ψυχοπονιάρης

  Nα ψάξει ο λογιστής τους μήπως δικαιούνται το επίδομα του Μητσοτάκη

 4. avatar ronaldo

  Γελαει ο ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ για την καταντια της χωρας τον 21 αιωνα.................... Αλβανοι κακοποιοι παλιοί γνώριμοι των αρχών, σεσημασμένοι για ληστείες, κλοπές και ναρκωτικά, ενώ ενδεικτικό της σκληρότητας τους ήταν η περίπτωση τον Μάιο του 2019 όταν ακινητοποίησαν ανήλικο έξω από την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και με την απειλή όπλου, του αφαίρεσαν χρήματα και τα κλειδιά του διαμερίσματος όπου διέμενε με την οικογένειά του.

 5. avatar Διαμαρτυρομαι

  .. οι Αλβανοί ειναι μεταπτυχιακοι φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Μπερατιου , είχαν έρθει Ελλάδα μέσω του προγράμματος Erasmus Παρακαλώ πρόκειται περί λάθους

 6. avatar Πάμε ολοταχώς για βραβείο Μπότση!

  Το αυτοκίνητο είχε αφαιρεθεί (sic) στις 8 Απριλίου. Έτσι να τα λέμε πιο γλυκά, πιο τρυφερά

 7. avatar Borislav

  Πρόστιμο 150€ τους έβαλαν για παράνομη μετακίνηση?

 8. avatar θυμηθείτε το

  μετά από 1-2 χρόνια που θα τους ξανασυλλάβουν, γιατί και άνθρωπο να σκοτώσεις δεν μένεις παραπάνω στην φυλακή, πάλι θα λένε \"οι παλιοι γνώριμοι\"

 9. avatar Δεν μπορεί να μπαίνουν σε αυτή τη ριμάδα τη χώρα

  επιλεκτικά αποκλειστικά και μόνο άνθρωποι που είναι αξιοποιήσιμοι εργασιακά ???? Πρέπει οπωσδήποτε να τρώμε στη μάπα όλη τη σαβούρα της υφηλίου ????

  1. avatar Xountalas

   Μπαίνει η σαβουρα της υφηλίου γιατί το θέλει η σαβουρα της πολιτικής που την ψηφίζει ένας λαός - σαβουρα.Γιατι παραπονιέσαι αφού στις κάλπες ΘΑ ΞΑΝΑΨΗΦΊΣΕΙΣ κάποιο παρακλάδι του ΚΛΕΠΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΎ ΤΌΞΟΥ?

 10. avatar Καραβλημας (ΑΝΤΙΦΑ)

  Αυτη η διαμαχη μεταξυ μοριακης βιολογιας και κβαντικης μηχανικης φερνει τους επιστημονες να σαμποταρουν καθε ερευνα.Αισχος

 11. avatar λευτερια στους συντροφους

  μαζι καιμε την ελληνικη σημαια.τωρα αν παμε ως διεθνιστες να καψουμε την αλβανικη,και οι συντροφοι ουτσεκαδες μας κανουν τουμπανο απο το ξυλο ειναι λεπτομερεια.

  1. avatar Μετανάστης 2

   Δεν είσαι εσύ τόσο μάγκας χτυπά φραπέ που θα κάψεις τη σημαία μού ταραμά

 12. avatar gholum

  με τέτοιο παρελθόν κυκλοφορούσαν ελεύθεροι και έμεναν στην Παν/πολη. Εύγε στους νομοθέτες και τις πρυτανικές αρχές. Οι αστυνομικοί τους έπιασαν κινδυνεύοντας και αυτοί πάλι έξω θα είναι. Να εκτίουν ποινές και μετά να απελαύνονται άμεσα. Εχουμε γίνει η χαρά των αλλοδαπών κακοποιών, δεν μας φτάνουν οι εγχώριοι....

 13. avatar Αναρωτιέται κανείς

  Τι δουλειά έχουν οι εγκληματίες στις φοιτητικές εστίες? Για αυτό διαμαρτύρονταν οι \" φοιτητές\" , ώστε να μην κλείσουν οι εστίες? Για να έχουν στέγη οι εγκληματίες που δεν είχαν που αλλού να πάνε? Ας σκεφτεί κάθε λογικός άνθρωπος. Τα δωμάτια σε νέους φοιτητές που έχουν ανάγκη οικονομική και θέλουν πραγματικά να σπουδάσουν. Όχι σε συνταξιούχους φοιτητές. Πάντως έτυχε να παρακολουθήσω συνέντευξη του ανθρώπου που λήστεψαν , αφού απήγαγαν τον γιο του. . Στην προσπάθεια του να εντοπίσει τους εγκληματίες απευθύνθηκε στο Πολυτεχνείο. Εκεί καθηγητής τον εξύβρισε κατηγορώντας τον ως ρατσιστή και υποστήριξε,αν είναι δυνατόν, τον εγκληματία.

 14. avatar Άσυλο θέλετε στα πανεπιστήμια????? και Εστίες που δεν έχουν φοιτητές …..

  σε τέσσερα (4) δωμάτια στις παλιές Φοιτητικές Εστίες του Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, όπου διέμενε ο συλληφθείς και ο συνεργός του.

 15. avatar Χτύπησαν, έκλεψαν και εγκατέλειψαν 17χρονο σε νεκροταφείο! Κατηγορούνται ότι είχαν κλέψει υλικό από Πανεπιστήμια αξίας 200.000 ευρώ!

  Ξέρουμε ότι είναι ομοεθνείς, αλλά δεν σας λέμε την εθνικότητα!
  Δηλαδή τι πρέπει να κάνουν για να μας πείτε την εθνικότητα;

 16. avatar κατσε να δουμε……………..

  Πριν εφταιγε ο συρζα που τους εβγαζε εξω..................Τωρα με ΝΔουλα Θα μεινουν μεσα η μια απο τα ιδια..............................

  1. avatar ξεχνάς ότι

   οι νόμοι των λαμπρου-παρασκευόπουλου και κακογήρου προβλέπουν την αποφυλάκιση τους;

 17. avatar Αααααα

  Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι το άσυλο είναι απάτη φιάσκο.να πάρουν πόδι.αν και οι αριστεροί θα οργανώσουν την πρωτομαγιά συναυλία συμπαράστασης.με ποιο νόμο έβγαινε από τις φυλακές; Παρασκευόπουλου;λες;

 18. avatar Μετανάστης 2

  Ολο τον Μάρτιο κλέψανε. Το θέμα είναι να κάτσουν στην φυλακή και Όχι έξω σε 3 μήνες αλλιοσ ξανά τα ιδία θα κάνουν

 19. avatar pan

  Καλά έμεναν μέσα στην Πανεπιστημιούπολη???
  Μαζί με τους αναρχικούς???
  Αν είναι δυνατόν...
  Αλλά ξέχασα...
  Μετανάστης να ναι και ας είναι και βιαστής..Δεν μας νοιάζει..Στους Έλληνες έχουν πρόβλημα αυτοί..

 20. avatar Έλεοςς

  Καλά Ζωγράφου μένω και δεν άκουσα τίποτα ποτέ έγινε αυτό το κυνηγειτό; Καλά που τους έπιασαν, τόσος κόσμος και εγώ βγάζουμε βόλτα τα σκυλιά εκεί στο Πολυτεχνείο και έπαιζαν τύποι με όπλα που ληστεύουν; Αλλά κλασσικά θα ξαναβγούν και πάλι τα ίδια θα κανουν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει