Αστυνομική επιχείρηση σε δύο υπό κατάληψη κτίρια στην Αχαρνών πραγματοποιείται από το πρωί της Πέμπτης. Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την επιχείρηση που εξελίσσεται από νωρίς, για την εκκένωση των κτιρίων στη συμβολή των οδών Σουρμελή – Αχαρνών και Μάγερ και στην οδό Αχαρνών 22, τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη από το 2016.

Η επιχείρηση πραγματοποιείται με την παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.

Στο σχολείο που σήμερα εκκενώθηκε, με μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, στη συμβολή των οδών Αχαρνών, Μάγερ και Σουρμελή, γίνονταν περίπου τέτοιες μέρες πριν από 82 χρόνια, τα επίσημα εγκαίνια του Τοσίτσειου Σχολείου. Εκεί, στη χτισμένη σε σχέδια τού Τσίλλερ οικίας τού Γ. Αργυρόπουλου, θα φοιτούσαν οι μαθήτριες του Αρσακείου που δεν είχαν μετακινηθεί στο σχολείο στο Ψυχικό, το 1933, κατά τη μετεγκατάστασή του από το κεντρικό κτίριο, όπου σήμερα στεγάζεται το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το δεύτερο κτίριο είναι ένα πενταώροφο που ανήκει σε ιδιώτη, επί της οδού Αχαρνών 22, κοντά στο πρώτο, όπου επίσης διέμεναν αλλοδαποί. Και από εκεί απομακρύνθηκαν από την αστυνομία πάνω από 50 άτομα, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, που μεταφέρονται μαζί με τους άλλους στη Διεύθυνση Αλλοδαπών. Μετά την ταυτοποίηση, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι αλλοδαποί θα μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας.