Στις 12:15, τρία άτομα εισέβαλαν σε γραφείο εισαγωγών-εξαγωγών, που λειτουργεί και ως ενεχυροδανηστήριο, στην οδό Σοφοκλέους 5, στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με μαρτυρίες, πρόκειται για δύο άνδρες και μία γυναίκα, πιθανότατα αλλοδαπούς.

Με την απειλή καλάσνικοφ, οι δράστες δένουν τους υπαλλήλους της εταιρείας και αποσπούν μία τσάντα, στην οποία υπήρχαν 60.000 ευρώ.

Μέχρι να κατέβουν στην είσοδο του κτιρίου, ο ένας από τους υπαλλήλους κατάφερε να λυθεί και να τους φτάσει, σε μία προσπάθεια να αποτρέψει τη διαφυγή τους. Οι δράστες έβγαλαν μαχαίρι, τον απείλησαν και βγήκαν στο δρόμο.

Υπάλληλος καφενείου που βρίσκεται στην γειτονιά επιχείρησε να σταματήσει και αυτός τους δράστες, με αποτέλεσμα εκείνοι να στρέψουν το όπλο εναντίον του και να τον τραυματίσουν στην κοιλιά. Ενώ ο άτυχος άνδρας έπεφτε αιμόφυρτος στο έδαφος, οι ληστές έτρεξαν να φύγουν.

Στην πίσω πλευρά του κτιρίου, ένας υπάλληλος εταιρείας σεκιούριτι που εργάζεται στη ΔΕΗ προσπάθησε κι εκείνος από την πλευρά του να ακινητοποιήσει τους δράστες, οι οποίοι τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν στον ώμο.
Λίγο αργότερα, και καθ’ υπόδειξη αυτοπτών μαρτύρων, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν μία γυναίκα, η οποία εκτιμάται ότι συμμετείχε στη ληστεία και την συνέλαβαν.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» όπου και νοσηλεύονται, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των ληστών συνεχίζονται.

Στην είσοδο του κτιρίου εντοπίστηκε ένας κάλυκας, ο οποίος έχει μεταφερθεί στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια.