Χτύπημα στο παρεμπόριο λαθραίων τσιγάρων, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια τουλάχιστον τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ από τον «κουμπαρά» του δημοσίου, πέτυχε το ΣΔΟΕ με την εξάρθρωση του κυκλώματος που με έδρα τη Χαλκιδική παρήγαγε και διένειμε λαθραία τσιγάρα σε όλη την Ευρώπη.

Μετά από επιχείρηση που διήρκεσε μήνες, συνελήφθησαν 20 άτομα, ανάμεσα στα οποία είναι και τέσσερις αστυνομικοί. Πρόκειται για 17 Έλληνες και τρεις αλλοδαπούς, ηλικίας από 25 έως 65 ετών. Οι τρεις ήταν αξιωματικοί που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής και ο τέταρτος αστυφύλακας που υπηρετεί στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Και οι τέσσερις τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Στην αστυνομική επιχείρηση συνέδραμαν οκτώ δικαστικοί λειτουργοί, οι οποίοι ήταν παρόντες κατά τις 13 ταυτόχρονες έρευνες που έγιναν στα σπίτια μελών της οργάνωσης, σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Στο παράνομο εργοστάσιο που εντοπίστηκε σε δασική έκταση στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος λαθραίων πακέτων τσιγάρων, δεκάδες τόνοι καπνού, υλικά συσκευασίας και ο μηχανολογικός εξοπλισμός κατασκευής και τυποποίησης των πακέτων.

Σε διαμερίσματα και άλλους χώρους ιδιοκτησίας των μελών του κυκλώματος βρέθηκαν: ένα περίστροφο, δύο πιστόλια, δύο καραμπίνες, δύο μαχαίρια, πέντε πτυσσόμενα γκλοπ, 166 φυσίγγια, ένα πολυτελές αυτοκίνητο και μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης.

Οι 20 συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενοι για «Εγκληματική Οργάνωση», «Πλαστογραφία» σε συνδυασμό με « Ν. περί Καταχραστών του Δημοσίου», παράβαση του «Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα», «Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα», «Κατάχρηση Εξουσίας» και παράβαση «Ν. περί Όπλων».

Δείτε φωτογραφίες από το εργοστάσιο: