Τέσσερα στελέχη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» συνελήφθησαν τελικά στην Κοζάνη και στη Βέροια, μετά την πρωινή ένοπλη διπλή ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην Βελβενδού της Κοζάνης.

Τέσσερις ακόμα σύντροφοί τους, της ίδιας οργάνωσης αναζητούνται από την αστυνομία, ενώ η λεία που απέσπασαν οι δράστες το πρωί από την τράπεζα και το Ταμιευτήριο ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.

Ανάμεσα στους τέσσερις που συνελήφθησαν , οι δύο αναζητούνταν από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία έπειτα από την έκδοση ισάριθμων ενταλμάτων σύλληψης που είχαν εκδοθεί εδώ και αρκετό καιρό από την εισαγγελία εφετών Αθήνας.

Ο ένας από τους δύο αναζητείται εδώ και δύο χρόνια για συγκεκριμένη ενέργεια σε βάρος αστυνομικών κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων της περσινής χρονιάς (μεγάλες πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά των Μνημονίων και των μέτρων λιτότητας που είχε πάρει η κυβέρνηση.

Τέσσερις ακόμα σύντροφοί τους κατάφεραν να διαφύγουν και αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές για τις δύο ένοπλες ληστείες που έγιναν το πρωί στην Κοζάνη.

Στελέχη της αντιτρομοκρατικής από την Αθήνα έχουν μεταβεί στην Κοζάνη, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι μετά την προσαγωγή τους στην εισαγγελία Κοζάνης και οι τέσσερις θα μεταφερθούν στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία για την εκτέλεση των ενταλμάτων της εισαγγελίας εφετών Αθήνας.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι πρόκειται για ληστεία- απαλλοτρίωση χρημάτων, τα οποία η συγκεκριμένη οργάνωση θα χρησιμοποιούσε για την περαιτέρω δράση της.