Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν οι κατηγορούμενοι για την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη, μετά τις πολύωρες απολογίες τους που ολοκληρώθηκαν χθες τα ξημερώματα υπό δρακόντεια αστυνομικά μέτρα στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος», η Αστυνομία αναζητά και πρόκειται να συλλάβει έξι άτομα, τρία στην Αθήνα και τρία στην Κρήτη, τα οποία συμμετείχαν ενεργά στην απαγωγή του Κρητικού επιχειρηματία.

Οι αρχές επίσης έχουν συλλέξει στοιχεία για τον «επιχειρησιακό αρχηγό» της απαγωγής, ο οποίος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είχε κατηγορηθεί και για την απαγωγή Παναγόπουλου.

«Αυτοί που απολογήθηκαν είναι οι τελευταίοι τροχοί της αμάξης», είπε ο Γιώργος Περράκης, συνήγορος υπεράσπισης του 45χρονου ακτιβιστή των πλειστηριασμών και του 22χρονου από τα Σφακιά, ξεκαθαρίζοντας πως «αυτοί που οργάνωσαν και πραγματοποίησαν την απαγωγή δεν βρέθηκαν μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου».

Οι επτά απαγωγείς αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της διακεκριμένης περίπτωσης αρπαγής, συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση χρήσης όπλων και επιδίωξης οικονομικού οφέλους, απόπειρα εκβίασης από κοινού, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής πολεμικού όπλου εμπρησμού. Ο πρώτος από τους συλληφθέντες που απολογούνταν επί δυόμισι ώρες στις ανακριτικές αρχές ήταν ο ιδιοκτήτης της μάντρας όπου ήταν το τελευταίο κρησφύγετο των δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του υποστήριξε πως δεν είχε αρχική εμπλοκή στην απαγωγή Λεμπιδάκη και πως διαδραμάτισε ρόλο τους τελευταίους μήνες, καθώς τον προσέγγισαν άλλα άτομα από τους απαγωγείς στην προσπάθειά τους να βρουν ένα νέο μέρος για να φυλαχθεί με ασφάλεια ο 53χρονος απαχθείς. «Δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου και γι’ αυτό συμμετείχα στην υπόθεση», υποστήριξε. Από την πλευρά του ο 40χρονος σκοπιανής καταγωγής από τη Θεσσαλονίκη υποστήριξε πως η εμπλοκή του στην υπόθεση ξεκίνησε στις 18 Σεπτεμβρίου όταν και μετέβη από τη συμπρωτεύουσα στην Κρήτη ούτως ώστε να προσέχει τον Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Ο ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου, ο οποίος ήταν ανάμεσα στα τρία άτομα τα οποία είχαν ελεγχθεί από τις αστυνομικές αρχές τον Ιούλιο και μετά από έρευνα προέκυψε πως ένα από αυτά είχε ξεφορτωθεί το κινητό του τηλέφωνο, αρνήθηκε πως έλαβε μέρος στην απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

«Μέσα στο αυτοκίνητο μαζί μας ήταν και ένας 22χρονος που είναι και αυτός κατηγορούμενος για την υπόθεση. Εκτός από αυτό το γεγονός, δεν έχω καμία άλλη σχέση με την απαγωγή», ανέφερε χαρακτηριστικά στον ανακριτή στο πλαίσιο της απολογίας του. Ο συνήγορος υπεράσπισής του Θωμάς Λεχωβίτης ανέφερε πως ο εντολέας του δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση, ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ως «παιδαριώδη» τα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία διώκεται ο πελάτης του. «Δεν επαρκούν αυτά τα στοιχεία για να διωχθεί για πέντε κακουργήματα», δήλωσε.

Ο κατηγορούμενος αγρότης κατά την απολογία του υποστήριξε πως είχε το τελευταίο διάστημα εμπλοκή στην υπόθεση. «Στο κρησφύγετο με πήραν και με πήγαν με κουκούλα. Τα άτομα που έφερναν φαγητό ήταν επίσης με κουκούλες. Ημουν και εγώ όμηρος των απαγωγέων για αυτές τις τρεις ημέρες», υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχετικά με τα έξι άτομα που πρόκειται να συλληφθούν -πιθανόν και εντός της εβδομάδας- τα δύο από αυτά είχαν συναντήσεις με τον 60χρονο μεσίτη και αδερφό κατηγορουμένου στην Αθήνα. Την ίδια στιγμή φέρεται να προέβησαν σε τουλάχιστον τρεις επαφές διαπραγμάτευσης με την οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη.