Προσωρινή παύση 6 μηνών από τα καθήκοντα της επέβαλε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε Πρωτοδίκη των Διοικητικών Δικαστηρίων, η οποία υπηρετούσε στην Νότια Πελοπόννησο, επειδή καθυστέρησε τη δημοσίευση αποφάσεων 265 υποθέσεων, την τριετία 2009-2012.

Το Ανώτατο Δικαστήριο αναβίωσε, με την απόφαση του, την πρωτοβάθμια πειθαρχική ποινή που της είχε επιβληθεί αντιμετωπίζοντας την με «άκρα επιείκεια».

Στην πρωτοδίκη είχαν γίνει συστάσεις από τον πρόεδρο του Δικαστηρίου για να ολοκληρώσει την δουλειά της καθώς είχε ξεπεράσει το ανώτατο όριο των 8 μηνών που προβλέπεται εκείνη, όμως, δεν ανταποκρίθηκε. Μάλιστα, όταν κλήθηκε να παρέχει εξηγήσεις, όχι μόνο δεν εμφανίστηκε αλλά δεν υπέβαλε και σχετικό  υπόμνημα.

Σε πρώτη φάση τα αρμόδια όργανα προχώρησαν στην περικοπή του επιδόματος «ταχύτερης και αποτελεσματικής διεκπεραίωσης υποθέσεων» και όταν, πλέον, κρίθηκε ότι υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εκτέλεση των καθηκόντων της και ότι «δεν καταβάλλει την απαιτούμενη ιδιαίτερη προσπάθεια» το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της επέβαλε  την ποινή της 6μήνης παύσης.  Μετά την επιβληθείσα ποινή η πρωτοδίκης δημοσίευσε 170 αποφάσεις από αυτές που είχε στο… συρτάρι της αλλά, τελικά, το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό της επέβαλε την  πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης.

Η υπόθεση έφτασε στο ΣτΕ με την γυναίκα να υποστηρίζει ότι οι καθυστερήσεις οφείλονταν σε βαρύ πένθος από αιφνίδια απώλεια αγαπημένου της προσώπου, ενώ την ίδια περίοδο   επιδεινώθηκε η υγεία του υπερήλικα 93χρόνου πατέρα της.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου στην απόφαση της υπογραμμίζει ότι «τέτοιας έκτασης χρόνου και όγκου υποθέσεων καθυστέρησης δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από οικογενειακούς λόγους» αλλά δείχνοντας «άκρα επιείκεια», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, της επέβαλε την πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσης των 6 μηνών.

Έτσι, η Πρωτοδίκης το διάστημα των 6 μηνών που θα είναι εκτός δικαστικού σώματος δεν θα λαμβάνει τις αποδοχές της.