Ακόμα και οι πιο βασικές απαιτήσεις της καθημερινότητας, είναι πλέον αβάσταχτο φορτίο για πολλούς γονείς, οι οποίοι εγκαταλείπουν τα παιδιά τους στα χωριά SOS.

Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία ανέφερε ο κ. Στέργιος Σιφνιός, Διευθυντής Κοινωνικής Εργασίας και Έρευνας των παιδικών χωριών SOS μιλώντας στο Ράδιο 9, όλο και περισσότερες οικογένειες, για οικονομικούς λόγους δεν μπορούν να αναλάβουν το δύσκολο έργο της ανατροφής των παιδιών τους και αναγκάζονται να τα αποχωριστούν όσο δύσκολο και αν τους είναι.

Την χρονιά που μας πέρασε περίπου 1000 οικογένειες εκ των οποίων οι 600 από το κέντρο της Αθήνας, απευθύνθηκαν για το λόγο αυτό στα παιδικά χωριά SOS, ενώ 80% των περιπτώσεων αυτών αφορά παιδιά Ελλήνων.

Καταλήγοντας, ο κ. Σιφνιός, σημειώνει πως η κατάσταση στα χωριά αυτά, θα επιδεινωθεί, αρχικά γιατί ο νέος φορολογικός νόμος τα έχει γονατίσει φορολογώντας όχι μόνο τις δωρεές αλλά και το ίδιο το παιδικό χωριό, και δευτερευόντως, γιατί εντός ολίγου καιρού δεν θα μπορούν να αντεπεξέλθουν λόγο πληρότητας.

Το υπουργείο Υγείας, έχει πλήρη γνώση της όλης κατάστασης αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει κάποια μέτρα.