Λίγο πριν από τις 09:00 ξεκίνησε η μεταφορά στον εισαγγελέα των περισσότερων από τους 60 συλληφθέντες για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη. Οι άνδρες, που κρατούνταν μέχρι το πρωί της Τρίτης 23/4 στη ΓΑΔΑ, μπήκαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε τέσσερα αστυνομικά λεωφορεία και οδηγήθηκαν στην Ευελπίδων, προκειμένου να απολογηθούν για τις βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Κατά τη μεταφορά τους αρκετοί από τους συλληφθέντες προχώρησαν σε άσεμνες χειρονομίες και έβριζαν τους δημοσιογράφους.

Τα άτομα που συνελήφθησαν είναι συνολικά 67 άτομα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι 63 κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερεις συνελήφθησαν καθώς κατά τους ελέγχους που έγιναν χθες σε σπίτια και οχήματα στο πλαίσιο της επιχείρησης βρέθηκαν στην κατοχή τους πυροτεχνήματα και ναρκωτικά.

Στους συλληφθέντες αναμένεται να αποδοθούν και κατηγορίες για ηθική αυτουργία στον θανάσιμο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, με αστυνομικές πηγές να αναφέρουν ότι 5 άτομα έδωσαν την εντολή για την επίθεση σε άνδρες των ΜΑΤ, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Γιώργου Λυγγερίδη.

Καθοριστικό ρόλο στην ταυτοποίηση των συλληφθέντων έπαιξαν βίντεο, φωτογραφίες και μαρτυρικές καταθέσεις, ενώ «μίλησαν» και τα πολεμοφόδια που είχαν εντοπιστεί έξω από το γήπεδο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και «βαριά» ονόματα. Ένας εξ αυτών, ο «Ιωσήφ», φέρεται να είχε επάνω του μεγάλο ποσό σε μετρητά και να σχεδίαζε διαφυγή στο εξωτερικό. Στην ογκωδέστατη δικογραφία περιγράφεται αναλυτικά ο ρόλος του, όπως και κάθε κατηγορούμενου στην εγκληματική οργάνωση.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη μεταφορά των συλληφθέντων

Βίντεο και φωτογραφίες από τη μεταφορά των δικογραφιών