Σε τραγικές συνθήκες ζουν τα παιδιά των «παλαιοχριστιανών» που μένουν σε λαγούμι στην Κορινθία, καθώς τα μεγαλύτερα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σχολείο, ενώ τα μικρότερα φέρεται να μην έχουν καν πάει ποτέ.

Η εκπομπή Live News μίλησε με τη συγκεκριμένη οικογένεια και το ρεπορτάζ ανέφερε πως στο λαγούμι μένουν ο 15χρονος Νίκος, ο 11χρονος Χριστόφορος, η 6χρονη Ξένη και ένα βρέφος που ανήκει σε μια γυναίκα που ονομάζεται Παρασκευή.

Ο 11χρονος Χριστόφορος δήλωσε πως εγκατέλειψε το σχολείο στο δημοτικό, αναφέροντας ότι «ποτέ δεν μου άρεσε το σχολείο. Ήμουν σχετικά άσχετος. Αλλά για κάποιον λόγο με συμπαθούσαν οι δάσκαλοι και μου έβαζαν καλούς βαθμούς».

«Εγώ ήμουν στη βοσκή γιατί τα ζωντανά τα βοσκάω εγώ κυρίως», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, ο 15χρονος αδερφός του είπε πως «από τότε που ήρθαμε εδώ, δεν βλέπουμε πολλούς. Δεν περνάνε άνθρωποι. Κάποιοι λαθροκυνηγοί κιόλας. Κάποιοι έχουν παιδιά, αλλά γενικά όχι κάνω παρέα με τα παιδιά της κοινότητας».

Για διασκέδαση φέρεται να είχαν μια σκουριασμένη κούνια, πεταμένα ποδήλατα δίπλα σε ένα σκουπιδότοπο και ένα αλυσοδεμένο σκυλάκι που εντοπίστηκε στο λαγούμι.

«Πήρα ένα ξύλο σάπιο και επιτέθηκα στον αστυνομικό»

Η κοπέλα που ονομάζεται Παρασκευή μίλησε στην κάμερα της εκπομπής του Mega και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι επιτέθηκε σε έναν αστυνομικό, που πήγε να κάνει έλεγχο στη περιοχή που μένουν.

«Κι εκεί πήρα ένα ξύλο σάπιο και επιτέθηκα στον αστυνομικό και θεώρησα ότι έπρεπε να αμυνθώ. Τώρα γιατί ήρθαν κάτι Ούνοι εδώ πέρα λες και είμαστε πρωτόιστορική εποχή δεν ξέρω», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται, ότι οι αρχές μετέφεραν τον 15χρονο Νίκο στο νοσοκομείο «Παίδων» μετά από εισαγγελική εντολή, όπου και θα παραμείνει τις επόμενες ημέρες μέχρι να αποφασιστεί που θα μεταφερθεί. Παράλληλα, αναζητούνται τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του και εξετάζεται το ενδεχόμενο της αιμομιξίας.