Για την κρατική επιχορήγηση φαίνεται πως γίνεται ο «χαμός» στους Σπαρτιάτες. Ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Στίγκας έχει ήδη διαγράψει 3 από τους 11 βουλευτές που τον πλαισιώνουν, ενώ φαίνεται να είναι εκείνος που έχει το «πάνω χέρι» στην αντιπαράθεση που έχει προκύψει.

Όπως ανέφερε και το ρεπορτάζ του MEGA, όσο ο Βασίλης Στίγκας διατηρεί τη «σφραγίδα» του κόμματος, τόσο θα έχει και τον έλεγχο της κρατικής επιδότησης. Η τελευταία άλλωστε δεν δίνεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά στο ίδιο το κόμμα. Ακόμα λοιπόν και αν φύγουν και οι 11 βουλευτές και φτιάξουν δική τους κοινοβουλευτική ομάδα, η κρατική επιδότηση θα συνεχίζει να πηγαίνει στον Βασίλη Στίγκα.

Αυτός είναι ο λόγος που οι βουλευτές των Σπαρτιατών επιμένουν να γίνει Συνέδριο, ώστε να μπορέσουν να βγάλουν τον Βασίλη Στίγκα από τη θέση του. Αυτός είναι και ο λόγος που ο πρόεδρος του κόμματος αρνείται να προχωρήσει σε Συνέδριο.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας που σχολίασε και την ώρα της τοποθέτησης του Βασίλη Στίγκα στη Βουλή περί «κύκνειου άσματος» της συγκεκριμένης κοινοβουλευτικής ομάδας, αναμένεται να προχωρήσει σε σχετικές ενέργειες από τη νέα εβδομάδα.

Αρχικά ίσως παραπέμψει τον Βασίλη Στίγκα στην Επιτροπή Δεοντολογίας ώστε να εξηγήσει τις καταγγελίες του για Greek Mafia και Δον Κορλεόνε. Έπειτα ο Κωνσταντίνος Τασούλας, μπορεί να στείλει τα πρακτικά τηης ομιλίας του Στίγκα και όσα πιθανώς πει στην Επιτροπή Δεοντολογίας στον εισαγγελέα ώστε να επιληφθεί της υπόθεσης.

Βασίλης Στίγκας: Η Greek Mafia παίρνει λεφτά από τους βουλευτές μου

«Ποτέ δεν θα δεχόμουν να είμαι μπροστινός κάποιου, από ιδιοσυγκρασία. Δεν έχω καμία σχέση με τον Ηλία Κασιδιάρη. Είχα σκέψη να κατέβω με τους Έλληνες. Τελικά δεν κατέβηκα κάπου. Ο Κασιδιάρης ηγείται ενός χώρου, κάποιων ανθρώπων, μιας ιδεολογίας που τον υποστηρίζουν. Έχει το τεκμήριο της αθωότητας, είναι καταδικασμένος αλλά σε πρώτο βαθμό. Ας πράξει ό,τι θέλει η Δικαιοσύνη» ανέφερε μιλώντας στο MEGA, ο Βασίλης Στίγκας.

Ερωτώμενος, τι χρωστά ο ίδιος στον Ηλία Κασιδιάρη, ανέφερε: «Μια στήριξη. Ξόφλησα. Έδωσα εντολή να βγει το δελτίο Τύπου για στήριξη στο Δήμο Αθήνας. Αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, επειδή είναι κατεστραμμένος Δήμος, πιστεύω ότι θα ήταν ένας πολύ καλός Δήμαρχος. Μπορεί η Δικαιοσύνη να τον κόψει από τον Δήμο της Αθήνας. Έβγαλα την υποχρέωση, τον στήριξα, με στήριξε, τελειώσαμε».

Σχετικά με τη συμπεριφορά των βουλευτών του, ανέφερε: «Υπάρχουν κέντρα, Greek mafia που παίρνει λεφτά από κάποιους βουλευτές. Είναι η ομάδα που ποδηγετεί κάποιους άλλους και τους τα παίρνει. Αν παίρνει λεφτά από τους βουλευτές, τότε έχει εισχωρήσει η Mafia.

Εγώ για να κάνω αυτή τη δήλωση, έφτασα στο αμήν. Προσπαθώ εδώ και δύο μήνες. Με έχουν βρίσει, έχουν απειλήσει την οικογένειά μου, μου σπάσανε την επιχείρηση, το γραφείο που κάναμε τις αρχικές δηλώσεις τον Ιούνιο.

Ενδεχομένως να μην είμαι αρεστός και να θέλουν να με ξηλώσουν από το κόμμα. Πιθανόν ο στόχος να είναι η κρατική επιδότηση. Γίνεται ένα κόμμα να έχει βγει από εκλογικό θρίαμβο και αμέσως οι βουλευτές να ζητούν Συνέδριο; Μου το ζητάνε από τις πρώτες 20 μέρες. Αυτοί οι τρεις βουλευτές που διέγραψα, πρωτοστατούσαν και επηρέαζαν και άλλους».