Δεν συμφωνεί ο Νίκος Φίλης με την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Action24. «Δεν έχουμε ανάγκη από Μεσσίες. Δυστυχώς όχι στην Ελλάδα μόνο, αλλά διεθνώς και έρχεται και στην Ελλάδα, έχουμε το μοντέλο των πολιτικών του instagram», σημείωσε, μεταξύ άλλων.

«Πρέπει να δούμε τις θέσεις. Έχουμε ανάγκη σήμερα από πολιτικούς οι οποίοι θα προκύπτουν μέσα από την κοινωνία, από τα κινήματα. Δεν έχουμε ανάγκη από Μεσσίες. Δυστυχώς όχι στην Ελλάδα μόνο, αλλά διεθνώς και έρχεται και στην Ελλάδα, έχουμε το μοντέλο των πολιτικών του instagram. Των πολιτικών που ξαφνικά γίνονται γνωστοί από το instagram. Δεν έχουν καμία σχέση με την κοινωνία.

Είναι περιηγητές κομμάτων. Άκουσα χθες τον κύριο Κασσελάκη, να υποστηρίζει τον κύριο Μητσοτάκη, όταν ήταν υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ. Δεν έχουμε ανάγκη από Μεσσίες, αλλά από πολιτικούς που θα δίνουν λόγο στην κοινωνία και δεν θα ‘’φυτεύονται’’ από τα instagram και τα διάφορα συμφέροντα», είπε ο Νίκος Φίλης.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, αν εννοεί ότι είναι «φυτευτός» ο κ. Κασσελάκης, ο Νίκος Φίλης απάντησε ότι «δεν προκύπτει μέσα από την ελληνική πολιτική ζωή. Είναι το μοντέλο του Μεσσία που αφορά την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο και με αυτό το μοντέλο βγήκε ο Τραμπ».