«Η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ήταν η παράταξη που πάντα έκανε τις μεγάλες επιλογές και τοποθετήθηκε πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Το ίδιο χρέος έχουμε να κάνουμε και τώρα». Με αυτή την φράση ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Άρτα έθεσε τις διαχωριστικές γραμμές με τον ΣΥΡΙΖΑ και θέλησε να καταδείξει το ευρωπαϊκό πρόσωπο της φιλελεύθερης παράταξης η οποία σήμερα θα γιορτάσει τα 44 χρόνια από την ένταξη στις ευρωπαϊκές κοινότητες.

Ο πρωθυπουργός όμως έθεσε και τα διλήμματα της κάλπης τα οποία και γίνονται πιο επιτακτικά 12 ημέρες πριν τις εκλογές και ανέδειξε την πατριωτική στάση της ΝΔ ακόμα και το 2015 όταν όπως είπε έβαλε το εθνικό πάνω από το κομματικό συμφέρον.

Το νέο δίλημμα που πρόβαλλε απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους ήταν το εξής: «Θέλουμε χειροπιαστά αποτελέσματα ή θέλουμε επιστροφή στα ψέματα;».

Και αυτό όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές θέλει να αναδείξει η ΝΔ. Τις ανέξοδες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, την παραποίηση λεγομένων αλλά και της πραγματικότητας.

Σήμερα, 44 χρόνια μετά την υπογραφή για την προσχώρηση της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες, τρεις ηγετικές μορφές της ΝΔ θα βρεθούν στο Ζάππειο και θα στείλουν από κοινού στη βάση της ΝΔ μήνυμα ενότητας με στόχο την συσπείρωση στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Κυριάκος Μητσοτάκης, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής θα πραγματοποιήσουν κοινή εμφάνιση ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός κάλεσε τους δυο πρώην προέδρους της ΝΔ αλλά και πρωθυπουργούς της Ελλάδας να απευθυνθούν στους πολίτες σε μια σημαντική ημέρα τόσο για την χώρα όσο και για το κυβερνών κόμμα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι όλο αυτό το διάστημα και ειδικά από την προκήρυξη των εκλογών και μετά οι δίαυλοι επικοινωνίας ανάμεσα στους τρεις είναι ανοικτοί.

Αυτό φάνηκε και από τη θερμή υποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Μεσσήνιο Αντώνη Σαμαρά πριν από περίπου ένα μήνα στην Καλαμάτα. Τότε, ο πρωθυπουργός είχε μιλήσει με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για τον προκάτοχό του και του απέδωσε τα εύσημα αλλά και την πατρότητα για τον οδικό άξονα «Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη» αλλά και για τον κομβικό ρόλο που έπαιξε ώστε να βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Και η παρουσία όμως του Κώστα Καραμανλή στη συγκεκριμένη εκδήλωση εκτός από τη συναισθηματική σημασία που της αποδίδει καθώς ο ιδρυτής της παράταξης και θείος του ήταν εκείνος που χάραξε και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, στέλνει μηνύματα στη βάση της ΝΔ.

Στην εκδήλωση αναμένεται επίσης να γίνει μια αναδρομή στην ιστορία και την στάση της ΕΕ απέναντι σε μεγάλες κρίσεις αλλά και έναντι της χώρας μας η οποία βρέθηκε στο ευρωπαϊκό καναβάτσο τα χρόνια των μνημονίων.