Ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια των νέων υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για το σύνολο των περιφερειών της χώρας δίνοντας και επίσημα «σήμα» για να «τρέξουν» την προεκλογική τους καμπάνια ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Τα γαλάζια ψηφοδέλτια είναι ανανεωμένα κατά 50% έχουν έντονο άρωμα γυναίκας σε ποσοστό που αγγίζει το 42% αλλά και κεντρώα χαρακτηριστικά, καθώς επιχειρείται να δοθεί ο χαρακτήρας της διεύρυνσης.

Η χρονική επιλογή της ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων γίνεται λίγο πριν την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας, καθώς οι υποψήφιοι βουλευτές που δραστηριοποιούνται για πρωτη φορά στην κεντρική πολιτική σκηνή θα βρεθούν στις περιφέρειές τους έχοντας το «διαβατήριο» από το κόμμα για τη διεκδίκηση της σταυροδοσίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι δεύτερες εκλογές του Ιουλίου γίνονται με λίστα, συνεπώς οι υποψήφιοι ρίχνουν δυναμικά το βάρος στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου για να διεκδικήσουν καλή σειρά εκλογής. 

Δείτε τους νέους υποψήφιους βουλευτές ΕΔΩ

Τα λαμπερά ονόματα στις γαλάζιες λίστες 

Από τις υποψηφιότητες ξεχωρίζουν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος κατεβαίνει για πρώτη φορά στην Α’ Αθήνας, ο τέως επίτροπος Μετανάστευσης Δημητρης Αβραμόπουλος στην Ηλεία, ο αδελφός του Κυριάκου Βελόπουλου, δημοσιογράφος Δημήτρης Βενιέρης στην Α’ Θεσσαλονίκης αλλά και η χήρα σύζυγος του Μανούσου Βολουδάκη, Σέβη, η οποία κατεβαίνει στα Χανιά. 

Στην Α Πειραιά ο Νικόλαος Βλαχάκος αδελφός του ήρωα των Ιμίων Παναγιώτη Βλαχάκου, η υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Δόμνα Μιχαηλίδου. 

Στην Ανατολική Αττική η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. 

Στην Αρκαδία ο Απόστολος Σπυρόπουλος γιος του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου. 

Στο Βόρειο Τομέα Αθηνών ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νικόλαος Παπαθανάσης και η δημοσιογραφος Άρια Αγάτσα. 

Στο Δυτικό τομέα της Αθήνας ο Μιχάλης Χρυσοχοιδης και η υφυπουργός εργασίας αρμόδια για τη δημογραφική πολιτική Μαρία Συρεγγέλα. 

Στο Νότιο τομέα της Αθήνας ο διάσημος ραδιοφωνικός παραγωγός Ποσειδώνας Γιαννόπουλος και ο ηθοποιός Σταύρος Νικολαιδης, γνωστός από τα «Εγκλήματα», καθώς και η κόρη της Φάνης Πάλλη Πετραλιά, Θεοδώρα αλλά και ο Γρηγόρης Ψαριανός. 

Στην Κεφαλονιά – Ιθάκη ο γνωστός καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας. 

Στη Λέσβο ο δημοσιογράφος και σύμβουλος του πρωθυπουργού Ιάσων Πιπίνης 

Στη Μαγνησία ο Χρήστος Τριαντόπουλος υφυπουργός στον πρωθυπουργό με αρμοδιότητα στις φυσικές καταστροφές.